sept. 26 2010

Soiul de mar Granny Smith – descriere, particularitati

Denumire stiintifica:  Malus domestica ‘Granny Smith’

Denumire populara soi de mar:  Granny Smith

Origine: soi originar din Australia

Vigoarea pomului: soi viguros

Ramurile de rod: in mare parte de tip „tepuse”

Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, dupa 10 octombrie

Marimea fructului: mare, fructe de circa 200 grame

Culoarea fructului “pielitei”: de un verde-intens iar pielita fructului este groasa si unsuroasa

Forma fructului: este sferica usor turtita si simetrica

Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat

Pulpa: alb-verzuie, crocanta, suculenta, acidulata si slab aromata

Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate pana la 6-8 luni de la recoltare, in conditii de depozitare speciale

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Utilizare: consum in stare proaspata

Fig. 1 Soiul_de mar „Granny Smith”

Fig. 2 Marul  Granny Smith

Fig. 3 Marul  Granny Smith

Soi de mar-Granny Smith-apple

Fig. 4  Soiul de mar  Granny Smith

Fig. 4  Soiul de mar  Granny Smith

Fig. 5  Soiul de mar  Granny Smith

Fig. 4  Soiul de mar  Granny Smith

Fig. 6  Soiul de mar  Granny Smith

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Granny Smith – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii