sept. 26 2010
Soiul de mar Granny Smith – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Granny Smith’
Denumire populara soi de mar: Granny Smith
Origine: soi originar din Australia
Vigoarea pomului: soi viguros
Ramurile de rod: in mare parte de tip „tepuse”
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, dupa 10 octombrie
Marimea fructului: mare, fructe de circa 200 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un verde-intens iar pielita fructului este groasa si unsuroasa
Forma fructului: este sferica usor turtita si simetrica
Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat
Pulpa: alb-verzuie, crocanta, suculenta, acidulata si slab aromata
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate pana la 6-8 luni de la recoltare, in conditii de depozitare speciale
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Utilizare: consum in stare proaspata
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Granny Smith – descriere, particularitati