sept. 13 2010
Soiul de prun Stanley – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Stanley’
Denumire populara soi de prun: Stanley
Origine: soi obtinut in USA prin incrucisarea soiurilor Agen x Grand Duc
Ramurile de rod: buchete de mai,
Productivitate: soi foarte productiv
Perioada maturarii fructelor: 1-15 septembrie
Marimea fructului: mijlocie, fructe de 30-40 grame
Culoarea fructului “pielitei”: vanat inchisa spre neagra, acoperita cu pruina albastra
Forma fructului: invers ovoidal cu o brazda ventrala ingusta si adanca pe toata inaltimea fructului
Gustul: gust echilibrat cu pulpa potrivit de dulce, slab acidulata si usor aromata
Aderenta pulpei la sambure: pulpa neaderenta la sambure
Utilizare: consum in stare proaspata si industrializare (compot, gem, distilare, etc.)
Fertilitate: soi de prun autofertil si un bun polenizator in livada pentru majoritatea soiurilor de prun.
Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.
Boli si daunatori: soi tolerant la viroze si sensibil la viespea samburilor si viespea neagra
Alte articole, care v-ar putea interesa: Soiuri de prun “Rivers timpuriu (Early Rivers)”

Fig. 1 Soiul de Prun Stanley
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de prun Stanley – descriere, particularitati