sept. 13 2010

Soiul de prun Stanley – descriere, particularitati

Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Stanley’

Denumire populara soi de prun:   Stanley

Origine: soi obtinut in USA prin incrucisarea soiurilor Agen x Grand Duc

Ramurile de rod: buchete de mai,

Productivitate: soi foarte productiv

Perioada maturarii fructelor: 1-15 septembrie

Marimea fructului: mijlocie, fructe de 30-40 grame

Culoarea fructului “pielitei”: vanat inchisa spre neagra, acoperita cu pruina albastra

Forma fructului: invers ovoidal cu o brazda ventrala  ingusta si adanca pe toata inaltimea fructului

Gustul: gust echilibrat cu pulpa  potrivit de dulce, slab acidulata si usor aromata

Aderenta pulpei la sambure: pulpa neaderenta la sambure

Utilizare: consum in stare proaspata si industrializare (compot, gem, distilare, etc.)

Fertilitate: soi de prun autofertil si un bun polenizator in livada pentru majoritatea soiurilor de prun.

Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii  prunului.

Boli si daunatori: soi tolerant la viroze  si sensibil la viespea samburilor si viespea neagra

Alte articole, care v-ar putea interesa: Soiuri de prun Rivers timpuriu (Early Rivers)

Fig. 1 Soiul de Prun Stanley

SOIUL-DE-PRUN-STANLEY

Fig. 2  Soiul de Prun Stanley

Fig. 3  Soiul de Prun Stanley

Fig. 4  Soiul de Prun Stanley

Fig. 5  Soiul de Prun Stanley

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de prun Stanley – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii