sept. 19 2010
Soi de prun Vanat Romanesc – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Vanat Romanesc’
Denumire populara soi de prun: Vanat Romanesc, Brumarele
Origine: soi autohton
Ramurile de rod: de tip „ramuri mijlocii”
Perioada maturarii fructelor: dupa 20 Septembrie – inceput de Octombrie
Marimea fructului: mic, fructe sub 30 grame
Culoarea fructului “pielitei”: vinetie cu pruina alba
Forma fructului: elipsoidala
Gustul: dulce, echilibrat acidulat cu aroma fina si usor astringent
Pulpa fructului: galben-verzuie, carnoasa si slab suculenta, neaderenta la sambure
Utilizare: consum in stare proaspata si industrializare
Fertilitate: soi autofertil
Boli si daunatori: soi sensibil la viroze
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Vanat Romanesc – descriere, particularitati