sept. 19 2010

Soi de prun Vanat Romanesc – descriere, particularitati

Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Vanat Romanesc’

Denumire populara soi de prun: Vanat Romanesc, Brumarele

Origine: soi autohton

Ramurile de rod: de tip „ramuri mijlocii”

Perioada maturarii fructelor: dupa 20 Septembrie – inceput de Octombrie

Marimea fructului: mic, fructe sub 30 grame

Culoarea fructului “pielitei”: vinetie cu pruina alba

Forma fructului: elipsoidala

Gustul: dulce, echilibrat acidulat cu aroma fina si usor astringent

Pulpa fructului: galben-verzuie, carnoasa si slab suculenta, neaderenta la sambure

Utilizare: consum in stare proaspata si industrializare

Fertilitate: soi autofertil

Boli si daunatori: soi sensibil la viroze

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Vanat Romanesc – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii