mart. 04 2024

Corteva pune astăzi azotul la îndemâna plantelor printr-un produs UNIC

Este cunoscută presiunea pe care agricultorii o simt în ultima vreme  în ceea ce privește prețul ridicat al azotului și limitarea aplicării formulărilor convenționale pe parcursul perioadei de vegetație, lucruri care, alături de alți factori de mediu, îi împiedică să obțină rezultate maximizate de producție în culturile lor.

Corteva Agriscience a omologat de curând primul produs din gama biologicals- Utrisha™ N, un produs UNIC, de ultimă generație.

Utrisha™ N este un biostimulator cu rol în eficientizarea nutriției plantelor, având la bază bacteria de origine naturală Methylobacter symbioticum. Utrisha™ N este menționat de Organic Materials Review Institute (OMRI) și autorizat pentru utilizare în producția ecologică certificată, procesarea alimentelor și manipulare.

 

Cum acționează Utrisha N

Utrisha™ N permite țesuturilor plantelor să treacă dincolo de rolul de consumator și să devină o sursă cu aport constant de azot pentru plante, favorizând absorbția azotului din aer.

Methylobacter symbioticum pătrunde în plantă prin stomatele prezente pe țesuturile verzi și colonizează rapid întreaga plantă pentru a transforma azotul din atmosferă (N2) într-o formă disponibilă pentru plante (NH4+)*. Acest lucru îi permite produsului Utrisha™ N să livreze azot direct în părțile plantelor aflate în creștere activă, eliminând atât riscul ca azotul să fie aplicat în fenofazele inoportune, cât și efectele negative asupra mediului și fitotoxicitatea plantelor.

Metilobacter symbioticum este o bacterie care supraviețuieste și se înmulțeste, hrănindu-se cu metanol, un produs secundar al creșterii vegetative normale a plantelor. Astfel, aportul azotului este legat de necesarul plantei.

Cum se utilizează

Utrisha™ N se aplică dimineața când stomatele sunt deschise, iar planta este sănătoasă și în proces de creștere activă, neafectată de factorii de stres din mediu. Doza de aplicare este de 333 g/ha, până la 500 g/ha, în funcție de cultura la care se utilizează, iar conținutul de clor din apă nu trebuie să depășească 2 ppm. Imediat după o oră de la aplicare, Utrisha™ N este absorbită în plantă, fiind astfel protejată de spălarea accidentală în cazul apariției precipitațiilor.

Avantajele Utrisha N

  • Utilizează azotul atmosferic într-un mod natural pentru a genera amoniu, necesar plantelor pentru creștere și dezvoltare.
  • Utrisha™ N funcționează pe baza unui mecanism de autoreglare pentru a evita riscul dezechilibrelor nutritive, pierderilor sau fitotoxicității plantelor.
  • Utrisha™ N asigură plantelor de cultură azot pe toata durata de viață, fără să fie necesară reintrarea în cultură pentru repetarea tratamentului.
  • Utrisha™ N poate suplini o cantitate importantă de azot, făcând astfel posibilă creșterea plantelor chiar și în condiții de fertilizare dificilă sau imposibil de făcut.

 

Beneficiile utilizării Utrisha N

  • Utrisha™ N constituie o sursă alternativă viabilă pentru a spori eficiența utilizării azotului, Symbioticum favorizează aprovizionarea plantelor cu azot chiar și când azotul este în cantitate limitată sau inconsecventă.
  • Utrisha™ N colonizează rapid întreaga plantă, oferind culturii, la scurt timp de la aplicare, azot sub formă amoniacală și continuând să facă acest lucru, independent de fazele de vegetație, atât timp cât planta are nevoie de acest aport de azot.
  • Produsul este compatibil cu o multitudine de alte produse fitosanitare, utilizate atât în agricultura convențională, cât și în cea ecologică. Totuși, pentru a beneficia la maxim de aportul acestui produs și pentru a împiedica situațiile neplăcute, compania Corteva vă recomandă să aplicați produsul evitând amestecurile. Dacă însă situația o impune și amestecul este dorit, vă rugăm să luați legătura cu departamentul tehnic Corteva pentru mai multe detalii de compatibilitate, acesta având cea mai mare bază de date disponibilă și competența necesară pentru a vă putea da sfaturi utile, astfel încât eficiența maximă să fie asigurată.
  • Utrisha™ N este produsul biologic cu o formulare patentată Corteva ce poate fi păstrat până la 2 ani în condiții normale de temperatură, fără ca acesta să sufere vreo scădere de eficacitate.
  • Utrisha™ N este un partener excelent în programele de management al azotului, flexibilitatea în aplicare și sincronizarea cu nevoia de azot a plantei de cultură, făcând din acesta o excelentă sursă de azot suplimentar, compatibilă și cu tehnologia Optinyte.
  • Sustenabilitatea se regăsește însă în faptul că Utrisha™ N poate furniza azot plantei de cultură fără risc de levigare în pânzele freatice sau introducere de gaze suplimentare cu efect de seră în atmosferă.

Utrisha™ N este un produs de origine naturală, drept urmare, pentru a avea rezultatele scontate, acesta trebuie utilizat respectând cu mare strictețe eticheta.

Rezultatele din 2022 si 2023 au arătat la nivel mondial că Utrisha™ N este soluția către un viitor sustenabil în agricultura modernă, lucru ce face ca produsul să fie utilizat la ora actuală pe milioane de hectare, la doar un an de la lansare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să intrați pe pagina de web Corteva.

 

Articol scris de:

Adrian Ionescu Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides & Biologicals Corteva Romania & Moldova.

Video:

Biologicals_ Utrisha N_Stimulator si optimizator sintetic

https://www.youtube.com/watch?v=hHYf87iUdrc&list=PLJH446RiTipbWoiPZE35ppQeR4TJIluMo&index=119

 

Utrisha N_Recomandari de utilizare

https://www.youtube.com/watch?v=DqwOL85TQCE&list=PLJH446RiTipbWoiPZE35ppQeR4TJIluMo&index=136

 

Utrisha N Biologicals_ Key Benefits

https://www.youtube.com/watch?v=uEFwzZoJm8c&list=PLJH446RiTipbWoiPZE35ppQeR4TJIluMo&index=137

 

Utrisha N_ Biologicals

https://www.youtube.com/watch?v=8ri_YA1kgvk&list=PLJH446RiTipbWoiPZE35ppQeR4TJIluMo&index=138

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Corteva pune astăzi azotul la îndemâna plantelor printr-un produs UNIC

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii