iun. 23 2015

Dow AgroSciences a inceput prezentarile loturilor experimentale 2015

Dow_LogoConcernul American Dow AgroSciences organizeaza si in anul 2015 prezentari in camp pentru fermieri. Joi, 4 iunie, la Robanestii de Sus, in judetul Dolj, a avut loc primul eveniment agricol Dow AgroSciences. Acesta nu a fost trecut cu vederea de reprezentantii marilor companii distribuitoare de inputuri pentru agricultura si nici de fermieri ai judetului Dolj.

Dow AgroSciences detine pozitia de lider de piata in segmentul erbicide cereale paioase, iar sumele impresionante investite in activitatea de cercetare au adus pe piata erbicide de seama precum Cerlit, Lontrel, Mustang sau Lancelot Super.

Compania Dow AgroSciences trage un semnal de alarma cu referire la pagubele produse de buruienile graminee in culturile de grau. Deoarece nu s-a acordat importanta acestui segment de buruieni, in momentul de fata, infestarea este ingrijoratoare pentru culturi. Printre cele mai importante buruieni monocotiledone din culturile de grau se numara Apera spica-venti (Iarba vantului), Avena fatua (Odosul/Ovazul salbatic) si Bromus spp. (Obsiga secarii). Solutia oferita de compania Dow AgroSciences este Pallas 75 WG, erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din culturile de grau, precum si noul produs de ultima generatie Floramix – erbicid sistemic, cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate din cultura de grau.

Datorita problemelor deosebite de infestare cu graminee in culturile de cereale paioase, Dow AgroSciences a venit in intampinarea fermierilor cu tehnologii de ultima generatie. Zona Olteniei este cea mai afectata zona a Romaniei cand vorbim despre buruieni monocotiledonate, asadar, compania a prezentat, la Robanestii de Sus, cele mai performante erbicide pentru combaterea buruienilor graminee si cu frunza lata din cultura de grau.

Echipa Dow AgroSciences a prezentat, in lotul demonstrative, caracteristicile erbicidului cros-spectrum Pallas 75 WG, erbicid deja consacrat in Romania, si nu numai. In doar cativa ani, erbicidul Pallas 75 WG a reusit sa fie folosit pe milioane de hectare in intreaga lume. Si in Romania, erbicidul este folosit si sustinut de fermieri ca fiind cea mai buna solutie pentru controlul ambelor categorii de buruieni (monocotiledonate si dicotiledonate) din cultura de grau.

Dupa trecerea in revista a portolofiului de erbicide si vizita lotului experimental cu erbicidul Pallas 75 WG, specialistii Dow AgroSciences au adus la cunostinta participantilor carateristicile noului erbicid Floramix.

Prin combinatia a 2 molecule etalon – piroxsulam si florasulam – s-a obtinut erbicidul Floramix, cu cel mai larg spectu de combatere a buruienilor graminee si cu frunza lata din culturile de grau. Acesta poate fi utilizat postemergent, de la 2-3 frunze la stadiul de 2 nodurii ale plantei de cultura.

Dintre buruienile monocotiledonate aflate in lotul experimental si combatute de Floramix amintim Apera Spica-venit (Iarba vantului), Avena fatua (Odos), Bromus spp. (Obsiga secarii) precum si Agropyron repens (Pir), iar dintre buruienile dicotiledonate aflate in cultura si combatute, amintim Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Galium aparine (Turita), Lamium aplexicaule (Urzica moarta), Matricaria (Musetel), Papaver rhoeas (Mac) Veronica spp. (Doritoare) si Viola arvensis (Trei frati patati).

Fermierii au fost impresionati atat de eficacitatea produsului consacrat Pallas 75 WG cat si a noului erbicid Floramix, intr-un lot de grau puternic infestat cu buruieni graminee dar si cu buruieni dicotiledonate.

Lotul experimental organizat in judetul Dolj a constientizat participantii la simpozion de pagubele produse de prezenta buruienilor graminee in cultura de grau. Martorul netratat a fost argumentul cel mai convingator pentru necesitatea folosirii unor erbicide cros-spectrum (precum Pallas 75 WG sau Floramix) in zona Olteniei.

Prezentarea in camp s-a incheiat cu o dezbatere pe seama identificarii buruienilor graminee in stadii incipiente cat si la maturitate.

Dow-4Dow-3 Dow-2 Dow-1

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Dow AgroSciences a inceput prezentarile loturilor experimentale 2015

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii