Horticultorul.ro

aug. 10 2015

Dow AgroSciences participa la “Ziua Verde a Cartofului”

Dow_LogoCompania Dow AgroSciences organizeaza o noua prezentare. De aceasta data, locatia a fost Comuna Dragus, Judetul Brasov, in cadrul marelui eveniment national “Ziua Verde a Cartofului”.

In data de 9 Iulie 2015, a avut loc a 38-a editie a Simpozionului National “Ziua Verde a Cartofului”. Evenimentul a fost organizat de Federatia Cartofului, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla Brasov si firma S.C. Gusutri Com S.R.L. Simpozionul s-a bucurat de un real succes, fiind prezenti atat reprezentanti ai companiilor producatoare de imputuri pentru sectorul agricol, cat si un numar de peste 200 de fermieri din tara si strainatate.

In cadrul campului demonstrativ organizat de firma Gusutri Com, condusa de domnul Cleonic Sucaciu, Compania Dow AgroSciences a prezentat un lot de grau erbicidat cu noul produs Floramix (70,8 g/kg piroxulam + 14,4 g/kg florasulam + 70,8 g/kg cloquintocet – mexil), erbicid sistemic, destinat combaterii buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din cultura de grau. Participantii au vazut efectul erbicidului Floramix asupra buruienilor problema din culturile de grau ca: Apera Spica-venti (Iarba Vantului), Avena Fatua (Odos), Bromus Spp. (Obsiga), Agropiron Repens (Pir), Galium Aparine (Turita), Matricaria Spp. (Musetel), Cirsium Arvense (Palamida), Sonchus Spp. (Susai), Stellaria Media (Rocoina). Fermierii au fost interesati de eficacitatea erbicidului, dat fiind ca in zona sunt probleme deosebite cu buruienile monocotiledonate in cultura de grau. Acestia au fost impresionati de rezultatul erbicidarii cu Floramix, iar cei care l-au folosit au confirmat efectul foarte bun al produsului.

Pe langa erbicidul Floramix, specialistii Dow AgroSciences au prezentat si alte produse, fungicide si insecticide folosite in cultura cartofului. Bine-cunoscutul fungicid de contact Dithane M-45 (mancozeb 80%) si fungicidul Dithane Neotec (mancozeb 75%) sunt produse folosite pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) si a putregaiului frunzei si a fructelor (Rhizoctonia solani), iar noul fungicid de contact cu efect de sistemie locala Gett (50 g/kg mandipropamid + 600 g/kg mancozeb) pentru controlul manei cartofului (Phytophtora infestans). Laser 240 SC (240 g/l spinosad) este insecticid biologic cu efect de soc, cu actiune prin contact si ingestie, destinat  combaterii Gandacului de Colorado (Leptinotarsa decemlineata) la cultura de cartof, dar si a altor daunatori din culturile de vita de vie, pomi fructiferi si legume.

Concluziile zilei au fost sustinute la masa festiva din Complexul Turistic “Sambata de Sus”.

Dow-Zi verde cartof-2015_5 Dow-Zi verde cartof-2015_4 Dow-Zi verde cartof-2015_3 Dow-Zi verde cartof-2015_2 Dow-Zi verde cartof-2015_1

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Dow AgroSciences participa la “Ziua Verde a Cartofului”

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii