aug. 07 2014

Fertilizarea plantelor cu aminoacizi

BIOStimularea cresterii vegetative

 Ingrasamintele organice pe baza de aminoacizi au inceput sa fie din ce in ce mai mult folosite de catre producatorii agricoli atat din sectorul de productie conventional cat si din sectorul de productie ecologic.

Ingrasamintele pe baza de aminoacizi ofera plantelor azot care este disponibil imediat in vederea sintezei proteinelor din planta, astfel aminoacizii devin parte a componentelor plantei cu un consum minim de energie. De asemenea, fertilizantii pe baza de aminoacizi favorizeaza absorbtia altor elemente nutritive avand un rol de „carrier” (ajuta la transportul altor elemente in interiorul plantei) .

Aminoacizii folositi in fertilizarea culturilor pot fi:

  • Aminoacizi levogiri (aminoacizi L) – sunt folositi imediat de catre plante pentru sinteza proteinelor si nu necesita energie suplimentara
  • Aminoacizi dextrogiri (aminoacizi D) – pot fi folositi de catre plante doar dupa un proces de transformare ce necesita putina energie.

Green Has Italia a dezvoltat produsul NUTRIGREEN, AD un produs ce contine 50% aminoacizi. NUTRIGREEN AD este un fertilizant lichid ce contine aminoacizi obtinuti prin hidroliza enzimatica, ce stimuleaza procesele fiziologice din planta. Aminoacizii, peptidele si oligopeptidele cu masa moleculara mica ce sunt continute in produs aprovizioneaza planta cu compusi organici cu azot usor asimilabili, ce pot fi metabolizati rapid de plante, economisind cantitati mari de energie.

Aplicarea produsului pe plante are efect stimulant pentru ca:

  • Permite economisirea de energie in timpul procesul de sinteza a proteinelor
  • Stimuleaza cresterea vegetativa
  • Imbunatateste cresterea fructelor
  • Creste permeabilitatea membranei celulare, rezultand intr-o mai buna absorbtie a elementelor nutritive

bioPrin aplicarea la sol, produsul furnizeaza proteine, aminoacizi si enzime florei bacteriene din sol, stimulandu-i activitatea si accelerand in acelasi timp procesele de humificare a materiei organice. Produsul reduce stresul de dupa transplantare si favorizeaza absorbtia elementelor nutritive. De asemenea, favorizeaza absorbtia erbicidelor si a celorlalte produse de protectia plantelor.

PRODUSUL ESTE AUTORIZAT PENTRU APLICAREA IN SISTEMELE DE AGRICULTURA ECOLOGICA !

pepenirapitapepeni g

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Fertilizarea plantelor cu aminoacizi

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii