Horticultorul.ro

feb. 10 2018

Forumul pentru viticultură Syngenta, ajuns la cea de a V-a ediție

București, România, 25 ianuarie, 2018

Forumul pentru viticultură Syngenta, ajuns la cea de a V-a ediție

Forumul din acest an găzduit de Syngenta s-a desfășurat sub egida „Excelență în viticultură” și a reunit viticultori din cele mai importante zone viticole ale țării. În cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului dedicat specialiștilor în domeniu, reprezentanții Syngenta au abordat problemele întâlnite în viticultură în acest an precum făinarea, molia strugurilor, putregaiul cenușiu și standardele de calitate ale vinului. Reprezentanții companiei au prezentat soluțiile tehnologice oferite pentru combaterea și prevenirea acestora în cultura viței de vie. De asemenea, în cadrul Forumului, au mai fost abordate teme privind utilizarea în siguranță a produselor de protecția plantelor și noutățile pentru anul 2018.

Syngenta vine în sprijinul viticultorilor cu un portofoliu complex care se adresează principalelor boli și celor mai importanți dăunători în cultura viței de vie, fiind un important lider de piață în protecția plantelor la această cultură.

Unul dintre subiectele abordate la această ediție a Forumului a fost făinarea, cea mai răspândită problemă la nivel național în sezonul trecut, cu impact major asupra producției, dar mai ales asupra calității vinului. Din cauza condițiilor de temperatură și umiditate în care se poate dezvolta, presiunea de făinare este prezentă în aproape toate stadiile de dezvoltare ale plantei. În combaterea acestui patogen, Syngenta propune un program ce cuprinde produse de protecția plantelor care aparțin diferitelor clase chimice, lucru extrem de important în prevenirea apariției fenomenului de rezistență. Produsele Syngenta pentru controlul făinării acoperă tratamentele necesare în fenofazele de la lăstar 5-7 cm și până la pârgă: Thiovit Jet, Topas, Dynali și Universalis.

Molia viței de vie – Lobesia botrana, reprezintă o problemă în creștere în podgoriile din România”, a declarat în cadrul evenimentului Andreea Caimac, manager produs culturi horticole. „Produsul Affirm asigură un control excelent al tuturor stadiilor larvare ale acestui dăunător, un insecticid folosit cu succes în toate culturile horticole. Începând cu 2017, tot mai mulți viticultori de la marile podgorii au folosit Affirm în combaterea moliei viței de vie și au fost extrem de mulțumiți de eficacitatea dovedită a produsului”.

Syngenta pregătește mai multe noutăți în viticultură cu scopul de a răspunde cerințelor specifice venite din piață, incluzând o formulare specifică a unui produs pe bază de cupru, care să se potrivească în programele „organice” de combatere. Începând cu acest an, fermierii pot urmări recomandările și programele Syngenta și pe pagina oficiala de Facebook a companiei la https://www.facebook.com/syngentaromania

Syngenta este o companie internațională de vârf, cu peste 28.000 de angajați în mai mult de 90 de țări, cu toții dedicați scopului nostru de a elibera potențialul plantelor. Prin cercetare, o prezență globală și angajament față de partenerii noștri, contribuim la creșterea productivității culturilor, protecția mediului înconjurător, a sănătății populației și calității vieții. Pentru mai multe informații despre Syngenta vă rugăm să accesați www.syngenta.ro, www.syngenta.com  sau www.growmorefromless.com.

Avertisment referitor la declarațiile previzionale

Acest document conține o serie de informații cu privire la viitor, ce pot fi recunoscute prin folosirea verbelor la modul viitor sau condițional sau prin termeni ce implică o proiecție în viitor. Asemenea declarații pot fi obiectul unor riscuri şi incertitudini ce pot face ca rezultatele reale să difere esențial de cele prezentate în acest document. Pentru mai multe informații referitoare la aceste riscuri şi incertitudini, precum şi la altele, vă invităm să consultați formularul oferit publicului de Securities and Exchange Commission din SUA. Syngenta nu îşi asumă nicio obligație în a actualiza declarațiile cu caracter previzional pentru a reflecta rezultate existente, ipoteze modificate sau alți factori. Acest document nu constituie sau nu face parte din nicio ofertă sau invitație de vânzare sau emitere, din nicio solicitare a unei oferte de achiziționare sau abonare la acțiuni ordinare ale Syngenta AG sau Syngenta ADS si nici nu stă la baza sau nu este legat de niciun contract în acest scop.

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Forumul pentru viticultură Syngenta, ajuns la cea de a V-a ediție

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii