Horticultorul.ro

mai 23 2017

Inovația Bayer continuă și în Legumicultură

Compania Bayer oferă, începând din acest an, o nouă soluție pentru controlul nematozilor și făinării la principalele culturi legumicole din familiile Solanaceae si Curcubitaceae.

Daunele provocate de nematozi asupra culturilor atacate sunt semnificative, influențând atât calitatea, cât și cantitatea producției. Efectul atacului poate fi vizibil pe toate organele plantei:

–    frunzele sunt subțiate și rare

–    semințele și fructele au dimensiuni reduse

–    rădăcinile prezintă umflături, deformări și sunt decolorate

–    tuberculii sunt crăpați, cu necroze sau zone putrede

–    zonele din cultură atacate prezintă simptome similare cu lipsa apei și plantele sunt clorozate

Velum Prime 400 SC este un un produs sistemic, cu acţiune nematocidă şi fungicidă, ce conţine substanţa activă fluopiram. Produsul are o excelentă eficacitate atât asupra nematozilor (Meloidogyne spp), cât și asupra făinării Solanaceelor (Leveillula taurica ) și Curcubitaceelor (Sphaerotheca fuliginea).

Efectul produsului asupra nematozilor are loc la doar 30 de minute după aplicare. Aceștia își pierd mobilitatea, iar după aproximativ 1-2 ore rămân complet paralizați.

Un prim tratament se recomandă a se  efectua  cu 1 – 3 zile ȋnainte de plantarea răsadului, urmat de al doilea tratament,  la  15 – 30 de zile după finalizarea transplantării. Velum Prime 400 SC trebuie aplicat pe un teren udat anterior, pentru a favoriza activarea şi preluarea produsului ȋn plante. Doza şi momentul de aplicare sunt alese ȋn funcţie de gradul de infestare, de starea de sănătate, dar şi de mărimea plantelor. Timp de pauză: nu se aplică.Volumul de soluţie: 2000 – 6000 l/ha.

                Omologări

Cultura Dăunator / Boală Doza / tratament
Solanaceae:

Tomate

Ardei

Vinete

Nematozi (Meloidogyne spp) Făinare (Leveillula taurica ) 625 ml/ha
Cucurbitaceae:

Castraveţi

Dovlecei

Pepeni galbeni

Pepeni verzi

Nematozi (Meloidogyne spp)

Făinare (Sphaerotheca fuliginea)

625 ml/ha

Se vor  efectua maxim 2 tratamente per ciclu de producţie şi pe an, la un interval de 15 – 30 zile ȋntre tratamente, folosind o doză de 625 ml/ha la fiecare tratament. Cantitatea maximă de produs ce poate fi utilizată este de 1250 ml/ha/an .

Recomandări de aplicare

Produsul se aplică prin sistemul de irigare (picurare), după ce solul a fost udat în prealabil cu o cantitate minimă de 1-2 litri/m., Acest proces va determina activarea produsului și va ajuta la preluarea lui de către plantă. În cazul în care se aplică produsul înainte de transplantarea răsadurilor, se recomandă udarea solului cu 7 zile înainte de aplicare.

Beneficii

–    Velum Prime 400 SC are cea mai mică doză de aplicare comparativ cu soluțiile existente care au ca țintă nematozii.

–    Nu necesită condiții suplimentare de transport, păstrare sau utilizare.

–    Pe lângă efectul nematocid excelent, Velum Prime are o foarte bună eficacitate și asupra făinarii.

–   Flexibilitatea în aplicare: produsul poate fi aplicat și în afara perioadelor menționate mai sus, doza și momentul de aplicare putând fi alese în funcție de gradul de infestare, starea de sănătate și mărimea plantelor (fără însă a se depăși maximul dozei anuale recomandate).

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Inovația Bayer continuă și în Legumicultură

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii