Horticultorul.ro

ian. 24 2018

Înrădăcinarea răsadurilor

Răsadurile de calitate reprezintă o condiție obligatorie pentru o cultură de legume reușită. Asigurarea răsadurilor cu o cantitate suficientă de substanțe nutritive trebuie avută în vedere pe lângă asigurarea condițiilor optime de temperatură, umiditate și lumină pentru răsaduri

Pentru o cultură reușită de legume trebuie să acordăm o atenție deosebită înrădăcinării răsadurilor. Mulți producători se grăbesc după transplantare și vor sa obțină creștere vegetativă imediat dar este vital ca răsadurile transplantate să fie bine înrădăcinate.

 

Stimulatorul de înrădăcinare ALGAREN TWIN – conține auxine și citochinine într-un raport specific ce stimulează plantele sa producă citochinine endogene. Acestea induc creșterea rădăcinilor și o legare a fructelor mai abundentă. ALGAREN TWIN se mai poate folosi și pentru imersia rădăcinilor (cuburilor nutritive) a răsadurilor într-o soluție de 0,2-0,4% (200-400 ml/100 l apă) sau prin udare în aceeași concentrație.

ALGAREN TWIN – stimulator de înrădăcinare – se aplică foliar în doză de 1-1,5 l/1000 l apă (100-150 ml/100 l apă) și prin udare în doză de 200 ml / 100 l apă.

 

Fosforul este unul dintre elementele care necesită o atenție specială deoarece are un rol important în dezvoltarea sistemului radicular al tinerelor răsaduri.

Aplicarea fertilizantului MAGIC P STAR este recomandată pentru a evita carența de fosfor în special în condițiile unor temperaturi sau luminozitate scăzute. Formularea sa specială cu fosfor, magneziu, fier, și zinc asigură un efect ”starter” chiar și la temperaturi sau luminozitate scăzute, datorită efectelor sale pozitive asupra dezvoltării rădăcinilor. MAGIC P STAR se poate aplica atât foliar cât și prin fertigare sau udare după transplantarea plantelor sau în timpul înfloritului.

MAGIC P STAR se aplică foliar în doză de 1,5-2,5 l/1000 l apă (150-250 ml/100 l apă) și prin udare în doză de 70-100 ml / 100 l apă.

Alungirea răsadurilor (etiolarea plantelor tinere și a răsadurilor) este un alt fenomen de care ne putem lovi în timpul producerii răsadurilor sau după transplantare. Principalii factori care pot determina alungirea răsadurilor sunt lumina insuficientă, temperaturile prea ridicate sau lipsa corelației dintre lumină și temperatură, umiditatea in exces. In anumite situații poate fi și excesul de azot. Prevenirea apariției acestui fenomen de poate face prin dirijarea corectă  a factorilor de vegetație (lumina, căldura, apa, fertilizare). Ca o măsură de prevenire, se poate aplica produsul ALGAREN TWIN, mai ales dacă în anii trecuți ați avut acest gen de probleme. Acest produs prin aplicare foliară sau prin udare ajută la o înrădăcinare mai puternică a răsadurilor și tinerelor plante și reduce distanța dintre internoduri. Prin reducerea distanței dintre internoduri se mențin răsadurile și tinerele plante mai compacte, viguroase nepermițându-le să se alungească

Rezultate foarte bune pentru înrădăcinarea răsadurilor se obțin când se aplică cele două produse împreună ALGAREN TWIN + MAGIC P STAR atât prin stropire foliară cât și prin udare.

 

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Înrădăcinarea răsadurilor

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii