Horticultorul.ro

mai 02 2012

Insecticid – Faster 10 CE

FASTER® 10 CE este un produs insecticid, ce conţine cipermetrin 100 g/l, condiţionat sub formă de concentrat emulsionabil.

Cipermetrinul este un insecticid foarte eficient din grupa piretroizilor de sinteza. FASTER® 10 CE actioneaza prin contact si prin ingestie  asupra insectelor daunatoare aflate in stadiul de larva sau adult. Efectul sau este de soc dar si repelent, insectele evitand culturile tratate. La doze foarte mici acţionează rapid asupra sistemului nervos central şi periferic al insectelor. FASTER® 10 CE adera foarte puternic la suprafata frunzei si nu este spalat de precipitatiile aparute dupa mai mult de o ora de la aplicare.

Are  având  un  spectru   larg de acţiune, în mod deosebit asupra speciilor de lepidoptere, coleoptere, diptere, hemiptere şi altele. Are o bună acţiune reziduală pe plantele tratate, cu efect inhibitor asupra hrănirii insectelor fitofage.

FASTER® 10 CE  se aplică, cu mijloace de stropit terestre (în păduri putându-se folosi mijloace avio în condiţiile reglementate), în condiţii de calm atmosferic, pentru evitarea deplasării la distanţă  a aerosolilor formaţi, care pot produce efecte toxice asupra albinelor şi peştilor. Se va evita aplicarea produsului atunci cand temperatura depaseste 24ºC. Tratamentele se fac la avertizare sau, în lipsa acestora, se fac preventiv, în momentele şi în condiţiile precizate în tehnologiile de cultură ca fiind specifice apariţiei/atacului dăunătorilor vizaţi. După golire, ambalajul se clăteşte bine (de 3 ori), care se adaugă în rezervorul cu soluţia pregătită pentru stropit. Dacă din diferite motive se întrerupe tratamentul, soluţia rămasă poate să fie folosită în continuare şi după o zi, cu aceeaşi eficacitate, numai dacă pH-ul apei folosite este neutru spre acid sau dacă soluţia conţine şi un fertilizant foliar acid care protejează stabilitatea insecticidului într-o apă cu pH alcalin.

FASTER® 10 CE  este compatibil cu fungicidele şi insecticidele omologate pentru tratamente în vegetaţie, cu excepţia produselor alcaline. Este compatibil cu fertilizanţii foliari MICROFERT–U şi  MICROFERT–Fer.

Dr. Valerian Istoc

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Insecticid – Faster 10 CE

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii