Horticultorul.ro

apr. 21 2015

Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad)

 Laser_150Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad) 

Insecticid biologic cu efect de şoc, cu acţiune prin contact şi ingestie, destinat combaterii dăunătorilor din culturile de viţă de vie, pomi fructiferi, legume, cartof. Are şi efect ovicid la unele specii.

Laser™ 240 SC nu acţionează sistemic (nu este translocat prin xylem sau floem), dar penetrează limbul foliar şi are activitate translaminară. Combate dăunători din ordinele: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera.

Laser™ 240 SC are eficacitatea insecticidului sintetizat chimic (are eficacitate similară piretroizilor şi superioară organofosforicelor şi altor insecticide sintetizate chimic) dar este inofensiv faţă de mediu şi om fiind un produs biologic (produs de fermentaţie al unei bacterii din sol: Saccharopolyspora Spinosae).

– Aparţine unei familii noi de insecticide biologice: Naturalyte (cuprinde insecticide derivate din metaboliţi ai organismelor vii).

– Are un nou mecanism de acţiune, unic în lume, diferit de toate insecticidele chimice sau biologice: acţionează la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocând paralizia acestora. Ca atare, dăunătorii nu se mai mişcă, nu se mai hrănesc şi mor.

– Nu se cunosc fenomene de rezistenţă la spinosad. Dăunătorii rezistenţi la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combătuţi cu Laser™ 240 SC.

– Poate fi alternat cu toate clasele de insecticide, întrucât nu generează fenomene de rezistenţă încrucişată la insecticidele existente (piretroizi, organofosforice, fipronil, imidacloprid, abamectin).

Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nicio cultură de pe glob – poate fi considerat cel mai sigur produs.

– Excelent în programele de protecţie integrată.

– Prădătorii naturali care se hrănesc cu insectele tratate nu sunt afectaţi.

Laser™ 240 SC a primit GREEN CHEMISTRYAWARD -1999 în S.U.A.

Perioada de aplicare

Laser™ 240 SC se aplică prin stropiri la avertizare, în perioada de vegetaţie.

Prezintă un efect rezidual de peste 3 săptămâni, în funcţie de condiţiile climatice. Nu este spălat de ploaie la două ore de la aplicare. Se recomandă alternarea tratamentelor cu alte insecticide: Runner 2F, Reldan 22 EC, pentru lărgirea spectrului de activitate, diversificarea strategiilor de protecţie integrată şi prevenirea apariţiei rezistenţei.

Laser™ 240 SC se aplică cu succes şi în sere.

Volumul de apă utilizat pentru prepararea soluţiei de stropit este corespunzător culturii la care se aplică tratamentul şi fazei de vegetaţie.

Timpul de pauză până la recoltare: 3 zile la legume, cartof, 7 zile la pomi fructiferi şi 14 zile la viţa-de-vie.

Omologări:

Laser_Tabel

Compatibilitate: Laser™ 240 SC poate fi combinat cu alte pesticide, respectând recomandările de pe etichetele produselor. Inainte de aplicarea produsului în amestecuri, se consultă tabelele de compatibilitate şi se efectuează un test de compatibilitate.

“Informatiile furnizate in acest website au caracter orientativ. Cititi cu atentie eticheta inainte de utilizare!”

Laser_4

Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad)

Laser_3

Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad)

Laser_2

Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad)

Laser_1

Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad)

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Laser™ 240 SC (240 g/l spinosad)

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii