Horticultorul.ro

iul. 06 2015

Lot demonstrativ Dow AgroSciences in judetul Arges

Dow_LogoCompania Dow AgroSciences a organizat “Ziua deschisa in camp” in data de 12 Iunie 2015, in judetul Arges, localitatea Harsesti. Participantii au putut viziona si analiza loturi demonstrative realizate cu produsele Lancelot Super, Pallas 75 WG, Floramix si Galera Super la culturile de cereale paioase, porumb si rapita.

Judetul Arges are probleme deosebite cu aparitia buruienilor monocotiledonate in culturile de grau, precum Apera spica-venti (Iarba vantului), Avena fatua (Odosul/Ovazul salbatic) si Bromus spp. (Obsiga secarii). Compania a dorit sa aduca in atentia fermierilor pagubele produse de aceste buruieni, astfel, erbicidul deja folosit pe suprafete mari, Pallas 75 WG (7,5% piroxsulam + 7,5% cloquintocet-metil-safener), este una din solutiile oferite de companie pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate din cultura de grau.

Noutatea lotului demonstrativ a fost ertbicidul sistemic Floramix (70,8 g/kg piroxsulam + 14,2 g/kg florasulam + 70,8 g/kg cloquintocet-metil-safener), cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si cu frunza lata din culturile de grau. Floramix a reusit sa impresioneze pozitiv fermierii, fiind folosit intr-o parcela de grau puternic infestata cu buruieni graminee precum Apera spica-venti (Iarba vantului), Avena fatua (Odosul/Ovazul salbatic), Bromus spp. (Obsiga secarii) Agropiron repens (Pir), dar si cu buruieni dicotiledonate precum Galium aparine (Turita), Matricaria spp. (Musetel), Capsela bursa-pastori (Traista ciobanului) sau Papaver rhoeas (Macul rosu). Erbicidul a combatut buruienile mentionate, iar martorul netratat a fost hotarator in necesitatea utilizarii pe viitor a unor erbicide cros-spectrum (Pallas 75 WG sau Floramix) in culturile de grau.

Dupa prezentarea erbicidelor la cereale paioase, fermierii au putut viziona lotul demonstrativ realizat cu erbicidul Galera Super, la rapita. Reprezentantii companiei Dow AgroSciences au subliniat flexibilitatea utilizarii erbicidului, acesta putand fi ultilizat atat in toamna preemergent sau postememergent timpuriu (stadiul de 1-3 frunze), cat si in primavara, la doza de 0.25 l/ha, pana la aparitia butonilor florali.

Erbicidul se aplica o singura data pe sezon, iar primavara, nu se recomanda amestecul Galera Super cu alte pesticide.

In loturile de testare cu porumb ale fermierului gazda, a fost folosit erbicidul Lacelot Super (30% aminopiralid + 15% florasulam) pentru combaterea buruienilor cu frunza lata. Este un erbicid sistemic, postemergent, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de cereale paioase si porumb.  Doza omologata este de 33 g/ha, iar in cazul unei infestari puternice cu buruieni dicotiledonate perene este necesara adaugarea unui adjuvant ne-ionic.

In lotul demontrativ erbicidat cu Lancelot Super, in doza de 33 g/ha, s-au identificat buruieni precum Xanthium spp. (Corneti), Cirsium arvense (Palamida) sau  Polygonum convolvulus (Hrisca). Desi erbicidul a fost aplicat doar cu 10 zile in urma, efectele de combatere a buruienilor mentionate au fost vizibile.

Ziua deschisa in camp s-a incheiat cu prezentarea hibrizilor de porumb Dow Seeds. Loturile demonstrative cu semintele de porumb Dow Seeds pot fi analizate si vizitate in campul din localitatea Harsesti pe intreaga perioada de vegetatie.

Dow-Poze_Marcate-ARGES_1Dow-Poze_Marcate-ARGES_3 Dow-Poze_Marcate-ARGES_2Dow-Poze_Marcate-ARGES_4Dow-Poze_Marcate-ARGES_5Dow-Poze_Marcate-ARGES_7 Dow-Poze_Marcate-ARGES_6

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Lot demonstrativ Dow AgroSciences in judetul Arges

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii