Horticultorul.ro

iul. 06 2015

Lot demonstrativ Dow AgroSciences in judetul Harghita

Dow_LogoCompania Dow AgroSciences continua seria prezentarilor organizate in camp, in cursul loturilor demonstrative. Vineri, 12 iunie 2015, in localitatea Cozmeni, judetul Harghita, a avut loc prezentarea unui lot de grau tratat cu erbicidele Dow AgroSciences, la care au luat parte atat fermierii din zona cat si distribuitorii de inputuri pentru agricultura.

In aceasta parte a tarii, cultura de grau ocupa o suprafata insemnata, fermierii obtinand productii foarte bune. Insa, una din marile probleme intalnite la aceasta cultura este controlul buruienilor monocotiledonate ca Apera spica-venti (Iarba Vantului), Avena Fatua (Odos) si Agropiron Repens (Pir). Pe langa acestea, probleme mai ridica si buruienile dicotiledonate precum Capsela Bursa-Pastoris (Traista Ciobanului), Galium aparine (Turita), Matricaria spp. (Musetel), Veronica spp. (Doritoare) etc. Compania Americana Dow AgroSciences ofera o solutie completa pentru combaterea buruienilor mono si dicotiledonate din cultura de grau: erbicidul Floramix, produs nou lansat in piata. In plus, Dow AgroSciences mai are in portofoliu inca un erbicid cros-spectrum bine cunoscut de fermieri si utilizat pe scara larga, Pallas 75 WG.

Lotul prezentat la Harghita a fost erbicidat cu Floramix. Participantii au putut vedea efectul acestui erbicid pe spectrul larg de buruieni din parcela tratata, buruieni ca: Apera spica-venti (Iarba Vantului), Galium aparine (Turita), Agropiron repens (Pir), Veronica spp. (Doritoare), Cirsium arvense (Palamida) precum si altele. Cei prezenti au apreciat eficienta erbicidului asupra buruienilor problema. In parcela a fost lasat si un martor netratat pentru a putea vedea diferenta dintre un lot erbicidat cu Floramix si unul neerbicidat, precum si spectrul de buruieni prezente.

Pe o parcela din apropire, participantii au observat si efectul erbicidului Pallas 75WG in cultura de grau. Astfel, fermierii au putut face diferenta dintre cele doua produse si vor putea face alegeri informate care sa le satisfaca nevoile de combatere a buruienilor din cultura de grau.

La eveniment au fost prezentate si informatii specifice despre alte produse ale companiei Dow AgroSciences, precum: Cerlit, Lancelot Super, Mustang sau Galera Super.

Dow-Poze_Marcate-Harghita_1 Dow-Poze_Marcate-Harghita_2 Dow-Poze_Marcate-Harghita_3 Dow-Poze_Marcate-Harghita_4

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Lot demonstrativ Dow AgroSciences in judetul Harghita

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.