Horticultorul.ro

aug. 10 2015

Loturi demonstrative Dow Agrosciences in Judetul Satu Mare

Dow_LogoAsa cum v-am obisnuit, compania Dow AgroSciences mentine ridicata stacheta in organizarea de loturi demonstrative pentru anul 2015. In data de 11 iunie 2015 compania a fost prezenta cu loturi demonstrative la evenimentul  “Ziua Graului” din Localitatea Livada, Judetul Satu Mare.

                La aceasta manifestare au luat parte atat fermieri  consacrati din Judetul Satu Mare, cat si cercetatori si distribuitori de input-uri, care au putut vedea efectul foarte bun al catorva erbicide din portofoliul companiei Dow AgroSciences, dupa cum urmeaza: erbicidele Pallas 75 WG si Floramix pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate din cultura graului; Galera Super pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de rapita; Gallant Super, erbicid pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din cultura de rapita si Lancelot Super, erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de cereale paioase si porumb.

                Cei prezenti la eveniment au facut un tur al loturilor demonstrative, unde specialistii companiei Dow AgroSciences au facut prezentarile tehnice pentru fiecare produs si au evidentiat efectul fiecarui erbicid  in parte, in comparatie cu lotul martor.

                Erbicidul Pallas 75 WG si-a pus in evidenta calitatile sale de invingator in combaterea buruienilor monocotiledonate din cultura de grau precum Apera Spica Venti (Iarba vantului), Bromus spp. (Obsiga)  si Avena Fatua (Odos), si a buruienilor dicotiledonate ca Galium Aparine (Turita), Matricaria spp. (Musetelul), Sinapis arvensis (Mustar Salbatic), Raphanus Raphanistrum (Ridiche salbatica), Capsella Bursa Pastoris (Traista ciobanului), etc.

                De asemenea, ca noutate in portofoliul companiei, a fost prezentat erbicidul  Floramix (denumit si Amazoana campurilor moderne), care in momentul de fata, este erbicidul cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor mono- si dicotiledonate din cultura de grau.  Acest lucru a fost foarte bine evidentiat prin eficacitatea extraordinara a acestui erbicid asupra buruienilor monocotiledonate (Apera Spica Venti – Iarba Vantului,  Avena Fatua – Odos,  Bromus spp – Obsiga. , Agropyron  Repens – Pir) si a celor dicotiledonate ( Galium Aparine – Turita, Matricaria spp. – Musetel,  Veronica spp. – Doritoare, etc) din cultura de grau.

                Prezentarile au continuat cu erbicidele Galera Super si Gallant Super la rapita. Galera Super este erbicidul cu flexibilitate in alicare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene (Matricaria Inodora – Musetel, Galium Aparine – Turita, Papaver Rhoeas – Macul rosu, Cirsium Arvense – Palamida, etc). Gallant Super erbicid postemergent,  rezolva problema buruienilor monocotiledonate anuale si perene (Sorghum Halepense -Costrei, Agropyron repens – Pir tarator, Cynodon Dactylon – Pir gros, etc) din cultura de rapita.

                In incheiere, specialistii companiei Dow AgroSciences au pus in evidenta atuurile erbicidului Lancelot Super, care a castigat lupta cu buruienile dicotiledonate anuale si perene (Capsella Bursa Pastoris – Traista ciobanului, Cirsium arvense – Palamida, Galium Aparine – Turita, Stellaria Media – Rocoina, Xanthium Strumarium – Cornuti, etc.). Lancelot Super a fost aplicat postemergent la culturile de cereale paioase (grau si orz), precum si cultura de porumb,  in doza de 33 g/ha, evidentiindu-se foarte bine efectul rezidual la nivelul solului de pana la 2-3 saptamani in protejarea culturii si combaterea buruienilor.

                Cei prezenti la eveniment au sustinut eficacitatea produselor companiei Dow AgroSciences, iar noutatile le pot fructifica in alegerea solutiei corecte pentru combaterea buruienilor si protejarea culturilor din sezonul urmator.

Specialistii companiei Dow AgroSciences sunt in permanenta alaturi de fermierii din Romania.

Dow-Satu Mare-5 Dow-Satu Mare-4 Dow-Satu Mare-3 Dow-Satu Mare-2 Dow-Satu Mare-1

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Loturi demonstrative Dow Agrosciences in Judetul Satu Mare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii