apr. 06 2014

Reducerea presiunii de atac a nematozilor in solarii

planta Vivema-150Nematozii produc pagube insemnate in culturile horticole. In ultimul an, Green Has Italia a dezvoltat un produs pe baza de extracte vegetale active in zona radiculara, un biostimulator al proceselor metabolice din planta – VIVEMA.

VIVEMA hraneste si intareste plantele, stimuland formarea de noi perisori absorbanți. In acest mod, sistemul radicular devine mai eficient si mai bine dezvoltat. Produsul asigura o dezvoltare rapida si echilibrata a plantelor in special in primele faze de vegetatie cum ar fi: rasarirea sau transplantatul. Produsul este recomandat sa se aplice prin fertigare, pe intreaga durata a ciclului de producție pentru a contribui la cresterea productiei din punct de vedere calitativ si cantitativ.

 VIVEMA are o actiune dubla:

  • Stimuleaza dezvoltarea radacinilor prin emiterea de noi radacini laterale care ajuta la o mai buna explorare a solului si a orizonturilor de sol mai putin exploatate. Stimularea dezvoltarii radacinilor este datorata extractelor vegetale cu rol similar auxinei care in asociere cu zincul si magneziul determina o crestere continua a noi perisori absorbanti.
  • Dezorientarea nematozilor. Aplicarea produsului determina o dezorientare a nematozilor paraziti, astfel ei nu mai pot localiza radacinile plantelor gazda. VIVEMA contine substante care sunt identificate de catre nematozi ca fiind extracte radiculare, lucru care le provoaca confuzii in identificarea radacinilor.

VIVEMA se aplica in doza de 20 L/ha prin instalatia de irigare prin picurare.

planta Vivema

Fig. 1  Aplicarea si absorbtia de catre plante a produsului VIVEMA

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Reducerea presiunii de atac a nematozilor in solarii

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii