iun. 02 2020

SEIPRO – gama de alternative BIO pentru nutriția, biostimularea și protecția plantelor

Summit Agro România a început încă din 2018 să pună bazele unei game de produse BIO cu care să vină în sprijinul fermierilor din România – gama SEIPRO.

„SEI” vine de la seicho, care în limba japoneză înseamnă creștere, iar „PRO” face legătura cu utilizatorul – profesionistul care utilizează produse de ultimă generație.

 

Această gamă pune la dispoziția fermierilor cinci produse pentru nutriția, biostimularea și protecția plantelor.

În continuare veți regăsi, pe scurt, informații despre acestea și avantajele utilizării lor.

 

Biostimulare și nutriție

 

Agricultura, în general, plantele de cultură și oamenii sunt supuși constant acțiunii diverselor surse cauzatoare de stres de natură biotică sau abiotică; acesta generând scăderi de producție -cantitative și calitative.

Summit Agro România, prin gama SEIPRO, vine în ajutorul fermierilor cu produse care, prin arhitectura lor, sunt concepute să pregătească plantele de cultură să treacă peste o perioadă de stres sau stimulează refacerea plantelor în urma stresului suferit.

 

Shigeki este un fertilizant BIO cu aplicare foliară, care are în compoziție macro și micro elemente chelatate, accesibile plantelor de cultură imediat.

Fiecare element din compoziția sa țintește anumite procese fiziologice, ajutând planta să fie pregătită pentru o viitoare perioadă de stres. Fermierii urmăresc, în general, prognoza meteo cât și avertizările privind potențiale atacuri de boli sau dăunători, iar Shigeki este recomandat pentru a fi aplicat înainte ca planta să treacă prin stres cauzat de condiții climatice, agresivitatea unor erbicide ori eventualele accidente fiziologice sau mecanice.

Doza recomandată este de 1,5 – 2,0 L/ha, pentru 1 tratament. Sunt recomandate 2 tratamente, iar tratamentul 2 se aplică la 10 – 15 zile de la primul tratament.

Pentru situația în care fermierul a ratat momentul favorabil de aplicare a produsului Shigeki (înainte ca planta să treacă prin stres), recomandăm produsul Kaishi.

 

Kaishi este un produs dedicat stimulării proceselor fizilogice ale plantelor și asigură energia necesară pentru a trece peste perioada de stres. Are în compoziția sa aminoacizi liberi, ușor accesibili plantelor de cultură și azot organic.

Seceta fără precedent din ultimele luni a cauzat plantelor un stres hidric major. Aceasta fiind cea mai secetoasa perioadă din istoria ultimilor 100 de ani, ploile abundente căzute ulterior în unele zone, pe lângă partea pozitivă, de asigurare a apei atât de necesară plantelor, au generat în același timp și stres pentru plantele cultivate.

Pentru a ajuta culturile în astfel de perioade, recomandăm utilizarea produsului Kaishi în doză de 2 L/ha, cu repetarea tratamentului la 10 -15 zile.

 

Kinactiv Root și Kinactiv Fruit sunt biostimulatori certificați pentru utilizarea în agricultura organică, dar și în cea clasică.

Fiecare proces fiziologic, în plantă, este consumator de energie și generează un anumit nivel de stres. Unele culturi, înainte de a fi transplantate în câmpul de producție, trec prin faza de producere de răsad / material săditor.

În momentul transplantării, plantele suferă un stres, atât fiziologic cât și mecanic – din cauza vătămării sistemului radicular. Kinactiv Root este produsul perfect, care ajută plantele să treacă peste perioada de stres, stimulând refacerea și dezvoltarea în timp scurt a unui sistem radicular sănătos la tomate, ardei, căpșuni, pepiniere etc.

O plantă cu un sistem radicular bine dezvoltat, este o plantă sănătoasă, cu un sistem aerian bine dezvoltat și cu producții sigure și sănătoase.

Kinactiv Root are în compoziție aminoacizi liberi de natură vegetală, dar și macro și microelemente necesare asigurării energiei pentru refacerea și dezvoltarea sănătoasă a sistemului radicular.

Doza recomandată este de 2,0 L/ha și recomandăm repetarea tratamentului la 7-10 zile.

Înflorirea, fructificarea, formarea și dezvoltarea fructelor sunt procese fiziologice care de asemenea cauzează stres plantei. Pentru a trece cât mai ușor peste aceaste perioade și pentru a obține o producție sănătoasă și atingerea potențialului genetic al plantei (mărimea fructului, fermitate, conținutul în zaharuri etc.) recomandăm utilizarea produsului Kinactiv Fruit în doză de 2,0 L/ha, în 2 tratamente. Primul tratament trebuie să fie aplicat la începutul perioadei de formare a fructelor, iar al doilea la 10-15 zile după primul tratament.

 

BrasiPro este un fertilizant foliar ce are în compoziție bor, sulf, magneziu, molibden și azot; elemente esențiale creșterii și dezvoltării plantelor de cultură.

Recomandăm aplicarea în doză de 3-4 L/ha la culturile de rapiță, floarea-soarelui, viță de vie, pomicultură și unele culturi legumicole.

Produsul poate fi aplicat începând cu fenofaza de 2-4 frunze adevărate, până la începutul înfloritului.

 

Ing. Mărgărint Niță-Dragomir

Director Tehnic Summit Agro România

 

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru SEIPRO – gama de alternative BIO pentru nutriția, biostimularea și protecția plantelor

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii