Horticultorul.ro

apr. 06 2011

Seminte profesionale de varza din Japonia

Semintele de varza prezentate sunt produse de KANEKO SEED, unul dintre liderii in seminte de legume din Japonia. Compania KANEKO SEED a fost fondata in anul 1895.

Hibrizii de varza din Japonia produc plante  de  calitate superioara, motiv pentru care sunt  preferate de consumatorii din Romania.

Calitatile superioare ale hibrizilor japonezi apreciate de consumatorii romani sunt:  frunza subtire si frageda, rezistenta la pastrare, gustul placut de varza, nervurile subtiri. Este o varza ideala pentru salate, varza murata si varza pentru sarmale (foile sunt subtiri si  nu se rup).

Hibrizii de varza din Japonia se comporta perfect si au cresteri optime in conditiile pedo-climatice din Romania.

SOUGETSU F1

Sougetsu F1 este un hibrid de varza extratimpuriu. Ajunge la maturitatea de recoltare la 55 zile dupa transplantare. Capatana este globuloasa, de culoare verde proaspat. La recoltare atinge greutatea de 1,2 – 1,5 kg. Are structura ferma si se preteaza la transport pe distante lungi. Este destinat consumului in stare proaspata.

Hibridul Sougetsu este foarte rezistent la ofilirea produsa de fuzarioza (Fusarium oxysporum).

RARE BALL F1

Rare Ball este un hibrid F1 adaptat pentru a rezista la transport pe distante lungi. Capatana are forma globuloasa si atinge greutatea de 1,5 – 2,0 kg la maturitatea de consum. Culoarea frunzelor este verde inchis.

Ajunge la maturitatea de consum la 60 zile dupa transplantare. Calitatea capatanilor este excelenta. Prezinta o rozeta compacta care ii permite sa fie cultivat la densitati mari. Performeaza bine si pe soluri mai putin fertile. Tolerant la temperaturi ridicate, bacterioza nervatiunea neagra a frunzelor (Xanthomonas campestris), putregaiul negru (Phoma spp.) si fuzarioza (Fusarium spp.)

IRODORI F1

Irodori F1 este un hibrid cu maturare timpurie, cu o perioada de vegetatie de la plantare si pana la recoltare de 65 zile. Se preteaza a fi cultivat si pe soluri mai putin fertile.

Forma capatanii este semirotunda, acoperita bine de frunzele exterioare. Greutatea capatanii ajunge la 1,6 – 2,0 kg. Ajunge la maturitatea de consum in 85-95 zile de la semanat.

Este recomandat atat pentru cultura in spatii protejate cat si in camp.

Este rezistent la crapare. Prezinta rezistenta la fuzarioza (Fusarium spp.) si este tolerant la nervatiunea neagra a frunzelor (Xanthomonas spp.).

Semintele KANEKO SEED sunt importate si comercializate in Romania de compania japoneza SUMI-AGRO ROMANIA 

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Seminte profesionale de varza din Japonia

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii