mart. 24 2020

Serenade ASO

Serenade ASO este unul dintre primele fungicide biologice lansate de compania Bayer in EU. Produsele biologice prezintă multe beneficii si avantaje pentru cultura si mai ales pentru consumator si utilizator. Unul dintre aceste avantaje este si faptul ca timpul de pauză nu este necesar, recoltarea se poate face în ziua aplicării produsului.

Substanta activa din acest produs este un bacil, acesta are mai multe moduri de actiune si protectie a plantei împotriva agentilor patogeni.

Bacillus subtilis previne îmbolnăvirea plantelor prin crearea unei zone de protecție pe frunze și prevenirea fixării și penetrării patogenilor. Dezvoltarea patogenilor este stopată prin privarea acestora de nutrienți și de spațiu pe frunze. În plus, se produc 3 grupe de lipopeptide (iturine, plipastatine și surfactine) care acționează împreună pentru a distruge tuburile germenilor și miceliul fungilor patogeni prin penetrarea membranelor celulare. Odată cu stoparea germinării sporilor este stopată infecția și boala nu se va mai extinde. De asemenea, Bacillus subtilis declanșează răspunsul de rezistenţă sistemică al plantei, fapt indicat de activitatea peroxidazei mărite.

 

  • Fungicid – bactericid biologic pe baza de bacili (Bacillus subtilis – tulpina QST 713)
  • Continut în substanta (Bacillus subtilis) activă: 14.1 g/l (1.34% w/w; 1 x 1012 CfU*/kg) CfU= numarul de colonii
  • Utilizare: produsul poate fi utilizat si în productia ecologica (conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 889/2008, Anexa II)
  • Poate fi aplicat la culturile omologate, din spatiile protejate si din câmp.
  • Formularea produsului este sub forma de suspensie concentrata (SC)
  • Culoarea este maro deschis
  • Mirosul este puternic si asemanator cu cel de putregai

  • Serenade ASO prezinta noi si multiple moduri de actiune, face parte din grupul 44 FRAC si este recomandat a fi inclus in programele de management al rezistentei.

 

Omologari spații protejate:

 

Omologari câmp:

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Serenade ASO

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii