sept. 07 2015

Tehnologie de varf de la Summit Agro Romania pentru podgoriile Cotnari

Logo SumiAgroPe data de 30 iulie 2015, Summit Agro Romania si compania Cotnari au organizat o intalnire pe plantatiile de vie, pentru a prezenta lotul demonstrativ pentru protectia plantelor creat de catre cele doua companii.

La intalnire a fost prezenta intreaga echipa a Summit Agro Romania, impreuna cu specialistii de la Cotnari si alti invitati din partea celor doua companii.

Rezultatele lotului demonstrativ au fost deosebite in conditiile unui an cu presiune mare de fainare si acarieni. Cultura s-a prezentat fara atac datorita tratamentelor efectuate la timpul potrivit si, cu o si mai mare importanta, preventiv.

Summit Agro Romania a pus la dispozitia celor de la podgoria Cotnari un program de tratamente complet, program ce a fost implementat in tehnologia de cultura de catre specialistii Summit Agro Romania si reprezentantii Cotnari.

Pachetul tehnologic propus a acoperit intreaga perioada de vegetatie a culturii de vita de vie, fiind aplicat in functie de fenofazele de dezvoltare ale plantelor, cat si in functie de conditiile de favorabilitate pentru aparitia bolilor sau daunatorilor.

In cadrul actiunii s-a prezentat programul tehnologic general recomandat de Summit Agro Romania pentru vita de vie, prezentare sustinuta de domnul Daniel Savalas, Director de Dezvoltare in cadrul companiei, cat si programul tehnologic aplicat in plantatia podgoriei Cotnari, tinand cont de caracteristicile anului in curs, prezentare sustinuta de catre domnul Costel Miron, Director de Vanzari pe zona.

Daniel Savalas ne-a declarat: “Compania noastra a demonstrat, in conditii reale de cultivare, ca avem produse care pot face fata cu succes intr-o schema de tratamente la vita de vie. Sunt produse consacrate, care dau siguranta celor ce le utilizeaza prin faptul ca vor proteja cultura de boli si daunatori, chiar si in conditii nefavorabile.”

                Acest program a inclus atat fungicide si insecticide, cat si fertilizanti, unul dintre segmentele ce incep sa se dezvolte din ce in ce mai mult si pe piata din Romania:

Fungicide:

  • Pyrus – pentru combaterea putregaiului;
  • Drago, (produse sistemice), Cupertine Super, Triumf (produse cuprice);
  • Cyflamid, Topsin, Matiz – pentru combaterea fainarii.

Insecticide:

  •  Nissorun – pentru combaterea acarienilor;
  •  Mospilan – pentru combaterea moliei strugurilor.

Fertilizanti foliari:

  • SulfomaxFertigofol Ultra si Elite 20-20-20 – pentru a asigura o aprovizionare foliara optima si complexa a macro, mezo si microelementelor necesare unei bune dezvoltari si fructificari a vitei de vie.

Presedintele Summit Agro Romania, Alexandru Precup, ne-a declarat: “Facem multe intalniri in camp, nu numai pentru cultivatorii de vita de vie, dar si pentru horticultura si culturi de camp. Aici, la Cotnari, am dorit sa aducem intreaga echipa Summit Agro Romania. Toate departamentele au fost prezente, inclusiv oamenii care au doar activitate de birou. Este o masura a respectului pe care il acordam podgoriei Cotnari, dar si a dorintei noastre de a avea toti colegii conectati cu realitatea din teren.”

Reprezentantii Cotnari si-au exprimat satisfactia asupra rezultatelor obtinute in urma aplicarii programului tehnologic Summit Agro si au asigurat ca acesta se va regasi in continuare in tehnologiile aplicate pe plantatiile societatii.

Categorie: Agricultura

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Tehnologie de varf de la Summit Agro Romania pentru podgoriile Cotnari

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii