Horticultorul.ro

feb. 17 2017

Trika Expert – un produs UNIC pe piata din Romania de la Summit Agro

Poiana Brasov, 16 februarie 2017

Pe 16 februarie, la Hotel Teleferic din Poiana Brasov, Summit Agro Romania a lansat oficial, in fata a aproximativ 100 de fermieri un produs UNIC pe piata din Romania – Trika Expert, insecticidul de sol ce ofera atat protectie cat si energie. Fermierii participanti au apreciat calitatile tehnice ale acestui produs – Trika Expert, impreuna cu reprezentanti ai asociatiilor pentru porumb, cartof si soia si ai institutelor de cercetare din Romania.

Si cu acesta ocazie, Summit Agro Romania doreste sa-si asigure partenerii ca le va fi aproape, cu experienta si tehnologie japoneza, asa cum i-a obisnuit in acesti 20 de ani de cand activeaza pe piata din Romania.

Trika Expert este un insecticid UNIC, granulat, cu aplicare la sol ce contine in aceeasi granula si ingrasamant microgranulat starter (azot 7%, fosfor 35%). Formularea acestuia – tip G Plus este unica atat in Romania, cat si la nivel European. Substanta activa – lambda cihalotrin, in concentratie de 0,4% este una dintre cele mai eficiente si cu efect de durata dintre toti piretroizii de pe piata. Unicitatea produsului consta in amestecul dintre un insecticid si ingrasamant, mai ales ca acestea sunt formulate in aceeasi granula.

Dimensiunea uniforma si redusa a granulelor face ca fosforul sa fie disponibil la radacinile nou-formate si astfel sa fie asimilabil aproape in totalitate. Produsul se aplica la semanat si creeaza un halou in jurul radacinilor pentru a preveni atacul multor daunatori (viermi sarma, larve de Diabrotica, buha semanaturilor si carabusul de mai) la un numar de peste 40 de culturi.

La eveniment a prezentat avantajele tehnice ale acestui produs Pietro Querzola, Director International de Dezvoltare in cadrul companiei Sipcam Oxon, producatorul Trika Expert.

Noul insecticid de sol are avantajul de a avea drept substanta activa lambda cihalotrin – ce are o perioada lunga de actiune – pana la 60 de zile si o volatiliate mai scazuta decat alte produse de pe piata. In plus, in aceeasi granula exista si ingrasamantul starter pe suport nutritiv de leonardita ce confera al treilea efect: de biostimulator pentru radacinile plantei. Domnul Querzola a declarat cu aceasta ocazie: “Am lansat astazi un produs ce contine o tehnologie unica atat in Romania, cat si la nivel European: Trika Expert. Compania noastra, Sipcam Oxon, are o experienta indelungata cu insecticidele de sol si ingrasamintele starter. Acest produs unic este rezultatul anilor de cercetare si investitiilor facute pentru a oferi un produs ce va ajuta fermierii sa-si protejeze culturile si sa obtina si un spor de productie. Rezultatele testarilor noastre la foarte multe culturi sunt foarte bune si fermierii se pot baza pe un produs ce le va aduce in final un castig in bani si timp.”

Frank Liebe, Director de Marketing Strategic al Sumi Agro Europe a prezentat povestea de succes a lansarii Trika Expert in Franta, precum si rezultatele testarilor efectuate la institutul Arvalis pentru cultura porumbului si a cartofului. Cu aceasta ocazie a declarat: “Compania Sumi Agro Europe are acord de distributie exclusiva din partea partnerului strategic – Sipcam Oxon a Trika Expert in tarile in care este prezenta.

In 2015, Trika Expert a fost lansat in Bulgaria – prima tara din cadrul companiilor din Sumi Agro. Apoi, in 2016 a urmat lansarea de catre Sumi Agro Franta. In ambele tari a fost un real succes.

Astazi, in Romania, Summit Agro este a treia companie care lanseaza pe piata un produs unic, ce combina in aceeasi granula: un insecticid eficace si cu durata lunga de actiune, plus ingrasamant starter si cu efect biostimulant. Acest produs va aduce multe beneficii fermierilor, ajutandu-i sa practice o agricultura moderna si inovatoare.

Pe langa Trika Expert, Summit Agro Romania vine in intampinarea fermierilor in 2017 cu inca 6 fungicide noi, printre care amintim Granuflo 80 WG (singurul produs pe baza de tiram in vegetatie), Grisu si Lieto, la erbicide: Barracuda (mesotrione 100 g/l), dar si cu un nou ingrasamant – BrasiPro – produs recomandat si pentru agricultura ecologica.

Summit Agro România este înfiinţată în anul 1997 şi face parte din Sumitomo Corporation cu sediul central în Japonia. Printre mărcile cele mai cunoscute comercializate în România de compania Summit Agro amintim: Mospilan, Inazuma (insecticide), Cyflamid 5 EW, Topsin, Yamato (fungicide), Nisshin, Targa Super (erbicide) şi fertilizanţi (Fertigofol Ultra, Sulfomax si BrasiPro).

Sumitomo Corporation are o istorie ce datează din 1630, este prezentă în 116 ţări, cu peste 700 de sucursale, având un număr de aproximativ 74000 de angajaţi. Corporaţia desfăşoară activităţi în diferite industrii: industria de metale, transporturi şi sisteme de construcţii, mediu şi infrastructură, media, bunuri şi servicii pentru îmbunătăţirea stilului de viaţă, resurse minerale, energie, produse chimice şi electronice.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la adresa de e-mail magda.staicut@sumi-agro.ro, tel. 0741.286.121. – Magda Staicut, Manager Comunicare Summit Agro Romania.

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri-Advertoriale

Comentariile sunt închise pentru Trika Expert – un produs UNIC pe piata din Romania de la Summit Agro

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii