Horticultorul.ro

apr. 14 2014

VYRER – regulator de pH

VyrerVYRER – regulator de pH

 Un activator pentru eficienta maxima a tratamentelor fitosanitare

 Vyrer este un fertilizant lichid cu actiune de acidifiere si tensioactiva ce ajusteaza pH-ul solutiei folosite pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare.

Produsul a fost conceput in mod special pentru fermierii care doresc sa obtina eficacitatea maxima a resurselor investite in tehnologii de cultura performante cum ar fi aplicarea de insecticide, fungicide si erbicide.

Produsul adaugat in apa de stropit provoaca o schimbare a culorii solutiei si cu ajutorul scalei colorimetrice imprimate pe ambalaj se va putea masura vizual cu usurinta pH-ul solutiei, apoi se va ajusta pH-ul in functie de nivelul dorit.

Prin acidifiere, produsul reduce duritatea apei de stropit, imbunatatind actiunea substantei active din produsul folosit pentru tratarea culturii si crescand disponibilitatea substantelor nutritive a fertilizantilor foliari. Solutiile acidificate patrund mai usor in frunze, lucru foarte important in situatiile in care sunt temperaturi ridicate sau in culturile cu frunze ceroase sau cu unghi mic de insertie al frunzelor.

Datorita actiunii tensioactive, Vyrer stimuleaza amestecul in solutie dintre mai multe produse diferite precum si ajuta la spalarea depunerilor de pe frunze de “roua de miere” de catre insecte.

Doza folosita variaza in functie de caracteristicile sursei de apa folosite si se recomanda sa se inceapa cu o doza de 50 ml/hl si apoi sa se creasca usor pana la atingerea nivelului de pH dorit.

pH-ul solutiei recomandat pentru tratamentele foliare variaza intre 5,5 si 6,5, acest nivel asigurand disponibilitatea elementelor nutritive si actiunea eficienta a produselor fitosanitare.

Cateva exemple de substante active care sunt mai active in solutii acide (pH-5,5) sunt: glifosatul, 2,4D, MCPA, dicamba, dimetoat, majoritatea insecticidelor din grupa piretroizilor de sinteza.

Vyrer_RO

Fig. 1 REGULATOR AL pH-ULUI

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru VYRER – regulator de pH

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii