oct. 26 2013
Determinarea concentratiei alcoolice din Vin si Distilate
Determinarea concentratiei alcoolice din vin, alte produse vitivinicole si distilatelor din vin (Vinars, Cognac, etc.) sau alte bauturi distilate (Tuica, Palinca, etc.) este deosebit de importanta intrucat taria alcoolica este un parametru standard de calitate.
Pentru vinuri taria alcoolica este deosebit de importanta intrucat un vin cu o tarie alcoolica mai mare si un continut mic de zaharuri reziduale se pastreaza mai bine.
Determinarea concentratiei alcoolice se poate face in marile crame si combinate in conditii de laborator, avand rezultate precise si buletine de analiza.
Determinarea concentratiei alcoolice in gospodarii se face usor cu ajutorul densimetrelor, vinometrelor special standardizate pentru anumite tipuri de bauturi, de unde si numele: Vinometru, Densimetru pentru tarie, Alcoolmetru, etc. Fiecare dispozitiv de masurare este gradat cu intervalul de concentratii pe care poate face masuratori.
Masuratoarea este extrem de simpla si presupune scufundarea in cazul densimetrului in bautura ce in prealabil a fost adusa la 20 º C si efectuarea citirii, Vezi fig.
Densimetrele au un pret rezonabil si se achizitioneaza preferabil cu un cilindru si un termometru pentru lichide.
Categorie: Vita de vie
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Determinarea concentratiei alcoolice din Vin si Distilate