Horticultorul.ro

dec. 28 2019

Ce trebuie sa facem pentru ca Bradul de Craciun la Ghiveci sa poata fi plantat in Gradina ?

♦ Este important ca Bradul de Craciun la Ghiveci  sa nu fi suferit de lipsa apei pentru o perioada lunga de timp  (a stat mult timp neudat) pana in momentul comercializării (acest lucru se întâmplă in general in timpul transportului);

♦ Este foarte important ca Bradul de Craciun la Ghiveci  achizitionat sa prezinte in ghiveci un substrat reavan (usor umed, substratul reavan reprezinta optimul de umiditate pentru majoritatea speciilor horticole) daca dorim ca acesta sa se prinda cand este plantat in gradina;

♦ Exista doua tipuri de Brazi de Craciun la Ghiveci: Brad de Craciun crescut in Ghiveci  – acest tip este si cel mai recomandat, intrucat are toate radacinile in ghiveci, iar sansele sa se prinda cand va fi plantat la exterior in gradina sunt maxime, si Brad de Craciun scos cu balot din pepiniera si plantat la ghiveci – la acest pom de Craciun  o parte dintre radacini au fost taiate si nu putem aprecia daca balotul plantat la ghiveci este la dimensiuni optime pentru ca planta sa aiba sanse reale sa se prinda in gradina.  Aceste informatii le primim de la comerciant sau sunt trecute pe eticheta.

♦ Bradul de Craciun la Ghiveci  trebuie sa fie pastrat de catre comercianti in locuri racoroase  (afara – la exterior sau din depozite special amenajate „racoroase”) pentru a evita deshidratarea rapida si implicit uscarea;

Ce trabuie sa facem cu Bradul de Craciun la Ghiveci dupa achizitie si pana in momentul plantarii ?

  1. De la momentul achizitiei si pana cand va fi impodobit vom mentine Bradul de Craciun in locuri racoroase (balcoane deschise, etc.), iar substratul va fi controlat si udat periodic pentru al mentine reavan.
  2. Il amplasam pentru a fi impodobit intr-o camera in care temperatura ambientala va fi mentinuta < 20°C;
  3. Il amplasam departe de calorifer (nu il pozitionam in apropierea caloriferului) sau ținem caloriferul oprit;
  4. Îi verificam substratul pentru a-l mentine permanent reavan (usor umed, substratul reavan reprezinta optimul de umiditate pentru majoritatea speciilor horticole). Îl udam cand este cazul pentru a mentine umiditatea substratului optima;
  5. Perioada maxima recomandata pentru mentinerea in casa / apartament la 20°C este de 7 zile. Dupa aceasta perioada, sansele ca Bradul de Craciun sa se prinda cand este plantat scad.
  6. Daca la exterior (in gradina) sunt temperaturi negative extreme, vom acomoda treptat bradul pentru acestea. Acomodarea se face ținându-l câteva zile intr-un loc intermediar la 5-10 °C; etc.
  7. Atentie !!!  Este foarte important de mentionat faptul ca plantele ce au ca destinatie finala Bradul de Craciun / Pomul de Craciun sunt crescute in general  pentru aceasta destinatie si se comercializează ca:  plante cu balot plantate in ghiveci / container,  plante crescute in ghiveci / container.

Fig. 1 Brad de Craciun crescut in Ghiveci

Fig. 2 Brad de Craciun crescut in Ghiveci

Fig. 3 Brad de Craciun crescut in Ghiveci

Fig. 4 Brad de Craciun crescut in Ghiveci

Categorie: Arbori & Peisagistica

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Ce trebuie sa facem pentru ca Bradul de Craciun la Ghiveci sa poata fi plantat in Gradina ?

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii