iun. 22 2017
Clematis flammula: descriere, ingrijire, inmultire
Denumirea populara: Clematis parfumata, Dulceata parfumata, Parfum virgin
Denumirea stiintifica: Clematis flammula
Origine: Clematis flammula este o planta originara din partea Sudica a Europei.
Proprietati ornamentale: Clematis flammula este o planta cataratoare, cu frunze cazatoare, cu crestere rapida, care poate atinge inaltimi de 3-4 m. Clematis este cultivata ca planta ornamentala in gradini, ca planta acoperitoare de sol sau in containere. Plantarea trebuie realizata la o adancime de 6-8 cm, pentru a incuraja cresterea lastarilor noi de la baza.
Frunzele au dimensiuni mici, sunt lucioase, de culoare verde inchis.
Inflorirea are loc din abundenta de vara pana toamna (iulie-octombrie).
Florile apar pe tulpinile plantelor, au culoarea alba, iar cand se deschid, emana un parfum frumos (de migdala sau vanilie).
Taierea trebuie sa se realizeze primavara (februarie-martie), la o inatime de 20 cm deasupra solului, inainte de aparitia cresterilor noi, florile urmand sa apara pe lastarii noi.
Udarea se face cu cantitati suficiente de apa, iar pentru a mentine solul reavan, se pot ampalsa in jurul plantei pietricele sau scoarta de copac.
Lumina este un factor important pentru o dezvoltare buna a plantelor de Clematis flammula, aceastea necesita spatii luminoase si insorite, ea tolerand si semiumbra.
Solul/Substratul pentru Clematis flammula trebuie sa fie bine drenat, reavan, cu fertilitate moderata si un pH slab acid- neutru-alcalin.
Inmultirea la Clematis flammula se realizeaza prin seminte si butasi (primavara sau vara).
Fertilizarea se poate realiza 1-2 ori pe luna, sau mai rar (in functie de fertilizantul folosit), in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specific plantelor decorative prin flori.
Daunatori: Afide (paduchi de plante), Melci.
Categorie: Arbori & Peisagistica
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Clematis flammula: descriere, ingrijire, inmultire