dec. 26 2018
Alocasia micholitziana: ghid de ingrijire, inmultire
Denumire stiintifica: Alocasia micholitziana ‘Frydek’
Denumire populara: Alocasia verde de catifea
Origine: este o planta originara din partea SE a Asiei.
Proprietati ornamentale: Alocasia micholitziana este o planta rizomatoasa perena, care poate ajunge la inaltimi de 50-65 cm.
Alocasia verde de catifea este o planta decorativa prin frunze, cultivata ca planta de apartament sau in sere.
Se recomanda inlaturarea frunzelor ingalbenite de la baza plantei.
Frunzele sunt asemanatoare cu o sageata, au forma de inima, cu sinusul petiolar deschis, cu marginile rotunjite, culoare verde si nervuri vizibile de culoare alb-galbui.
Florile la Alocasia micholitziana ‘Frydek’ cultivata in apartamente apar foarte rar. Plantele cultivate in sere, pot inflori, florile lor apar solitar si sunt formate dintr-un spadix inconjurat de o spatula.
Temperatura recomandata pentru Alocasia verde de catifea pe timpul zilei intre 18-25°C si 15°C pe timpul noptii.
Substratul (pamantul) pentru Alocasia micholitziana trebuie sa fie bine drenat, fara exces de umiditate (reavan) si fertilitate moderata. Se recomanda schimbarea substratului, o data la doi ani (primavara) folosind si un vas cu dimensiuni mai mari.
Udarea la Alocasia micholitziana ‘Frydek’ se face folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan. Udarea in perioada sezonului cald se realizeaza mai des (de 2-3 ori pe saptamana) folosind cantitati mai mari de apa, iar pe timpul iernii, udarea se face foarte rar (cu cantitati mici de apa), sau chiar se stopeaza.
Se recomanda pulverizarea foarte fina cu apa pe frunze, daca umiditatea atmosferica din incapere este foarte scazuta.
Lumina este un factor foarte important pentru cresterea plantelor de Alocasia verde de catifea acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare la orele amiezii.
Inmultirea la Alocasia micholitziana se face prin divizarea plantei (primavara sau vara).
Fertilizarea se realizeaza cu ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze. Fertilizare se efectueaza de doua ori pe luna in perioada de crestere (primavara si vara) si se stopeaza in perioada de repaus.
Daunatori: Paduchi lanosi (Cosenile fainoase); Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae).
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Alocasia micholitziana: ghid de ingrijire, inmultire