Horticultorul.ro

dec. 26 2018

Alocasia polly: ingrijire, inmultire

Familia: ARACEAE

Denumire stiintifica: Alocasia polly

Denumire populara: Alocasia ‘Masca africana’

Origine: este o planta originara din partea SE a Asiei – Filipine.

Proprietati ornamentale: Alocasia polly  este o planta tropicala, rizomatoasa, perena, cu aspect de tufa, care poate ajunge la inaltimi de  50-70 cm si latime de 50-60 cm.

Alocasia polly este o planta decorativa prin frunze, cultivata ca planta de apartament.

Datorita formei si dimensiunii frunzelor, aceasta planta mai este intalnita sub denumirea de Masca africana“.

Frunzele sunt asemanatoare cu o sageata, au sinusul petiolar inchis, cu marginile ondulate, de culoare verde inchis, cu nervuri vizibile si o bordura ingusta pe margine de culoare alb-argintie.

Florile apar foarte rar la Alocasia polly cultivata in apartamente. Florile sunt asemanaoare cu cele de Cala, cu spadixul verde si spatulul alb.

Temperatura optima pentru Alocasia African mask (Masca africana) trebuie sa varieze intre 21-26°C pe timpul zilei si 15-16°C pe timpul noptii.

Substratul (pamantul) pentru Masca africana (Alocasia polly)  trebuie sa fie bine drenat, fara exces de umiditate si fertilitate moderata. Se recomanda schimbarea substratului, o data la doi ani (primavara) folosind si un vas cu dimensiuni mai mari.

Udarea la Alocasia polly se face folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa  fie reavan-uscat. Udarea se recomanda sa fie repetata cand primii centimetrii din substrat sunt uscati. Excesul de apa la nivelul radacinilor poate conduce la putrezirea acestora si chiar la moartea plantelor.

Lumina este un factor foarte important pentru cresterea plantelor de Alocasia polly, acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare la orele amiezii.

Inmultirea la Alocasia polly se face prin divizarea plantei/tufei.

Fertilizarea se realizeaza cu ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze cu un raport egal de azot fosfor si potasiu. Fertilizare se efectueaza de doua ori pe luna  in perioada de crestere (primavara si vara) si se stopeaza in perioada de repaus.

Daunatori:  Paduchi lanosi (Cosenile fainoase)Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae).

Fig. 1 Alocasia ‘Masca africana’ (Alocasia polly)

Fig. 2 Alocasia ‘Masca africana’ (Alocasia polly)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Alocasia polly: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii