Horticultorul.ro

ian. 27 2024

Aloe aristata Magic: ingrijire

Familia: ASPHODELACEAE

Denumire stiintifica: Aloe aristata Magic

Denumire populara: Aloe aristata

Origine: Aloe aristata Magic este o planta originara din partea NV a Africii de Sud.

Proprietati ornamentale: Aloe aristata Magic este o planta suculenta perena, cu aspect de rozeta (toate frunzele cresc din centrul plantei), care poate ajunge la înălțimi de pana la 20 cm.

Aloe aristata Magic este o planta decorativa prin frunze, cultivata ca planta de apartament.

Frunzele sunt elegante, dispuse simetric, au forma triunghiulara (de sabie), groase, suculente, dure, cu lungimea de 6-10 cm, dispuse intr-o rozeta centrala, culoare verde inchis cu  pete mici albe si peri aspri pe margine.

Lumina este un factor foarte important pentru cresterea si inflorirea la Aloe aristata Magic. Aceasta necesita spatii luminoase, unde soarele poate ajunge la plante doar dimineata si dupa-amiaza.

Udarea la Aloe aristata Magic se face folosind cantitati moderate de apa in perioada de crestere si inforire, lasand intre doua udari substratul sa se usuce. In sezonul rece, udarea se face foarte rar si cu cantitati reduse de apa sau chiar se stopează (daca plantele sunt amplasate in spatii racoroase).

Cea mai mare problema la plantele de Aloe aristata Magic este reprezentata de excesul de apa din substrat, care poate cauza putrezirea radacinilor si chiar moartea plantelor.

Substratul pentru Aloe aristata Magic trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba si nisip, cu fertilitate moderata si un pH ce variaza de la slab acid-neutru-alcalin.

Transplantarea se poate realiza la 2-3 ani (primavara), folosind vase de dimensiuni mai mari (cu diametrul mai mare decat adancimea), substrat proaspat. Se recomanda transplantarea sa se efectueze cu o atentie sporita asupra sistemului radicular al plantelor, pastrandu-se aceeasi adancime de plantare.

Ghivecele cu Aloe aristata Magic se pot pastra pe timpul iernii in spatii uscate si racoroase, unde temperatura trebuie sa nu scada sub 10 ºC.

Pentru a ajuta la inflorirea plantelor de Aloe aristata Magic in urmatorul an (procesul de inducție florala – vernalizare), se recomanda ca pe timpul iernii plantele sa fie amplasate in spatii unde temperaturile variaza intre 7-10 ºC.

Inmultirea la Aloe aristata Magic se realizeaza (primavara) prin  lastari de la baza plantei. Lastarii se indeparteaza de planta mama si se vor planta intr-un al vas, unde vor inradacina, destul de rapid.

Daunatori: Paduchii lanosi sau cosenile fainoase, Paduchi testosi, Acarienii plantelor.

Fig. 1 Aloe aristata ‘Magic’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Aloe aristata Magic: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii