Horticultorul.ro

feb. 04 2023

Anthurium amnicola : ingrijire, inmultire

Familia: ARACEAE

Demumire populara: Laleaua Anthurium, Laleaua hawaiana

Denumire stiintifica: Anthurium amnicola

Origine: Anthurium amnicola este o planta  originara  din Panama.

Proprietati ornamentale: Anthurium amnicola este o planta erbacee perena, cu cresteri erecte,  tulpini de circa 30 cm inaltime si internoduri scurte.

Anthurium amnicola este o planta decorativa prin flori, cultivata la noi in tara ca planta de apartament.

Frunzele sunt eliptic-lanceolate, lucioase, de culoare verde.

Inflorirea plantelor de Anthurium amnicola are loc mai ales vara,  dar in conditii optime de creste, pot aparea tot timpul anului.

Florile sunt formate din spadix, o inflorescenta mica sub forma de spic, de culoare violet  inchis si spata – care este o frunza modificata (bractee) foarte frumos colorata, violet deschis. O planta de Anthurium amnicola poate produce pana la 8 flori pe an.

Substratul pentru Laleaua hawaiana trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba, muschi, perlit, scoarta, cu pH neutru. Transplantarea se poate realiza, la interval de  2 ani, primavara (martie).

Udarea la Anthurium amnicola se face cu regularitate (1-2 ori pe saptamana), folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul fie mentinut reavan, dar sa nu existe exces de umiditate la nivelul radacinilor.  In perioada calda a anului, se poate pulveria apa pe plantele de Anthurium amnicola,  asigurandu-le astfel o umiditate atmosferica optima.

Temperatura optima pentru Anthurium amnicola poate varia intre  25-32℃.

Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Anthurium amnicola, lumina insuficienta afecteaza procesul de inflorire. Acestea trebuie amplasate in locurile luminoase, dar ferite de actiunea directa a razelor de soare.

Inmultirea la Anthurium amnicola se realizeaza prin butasi sau prin divizarea tufei.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza 1-2 ori pe luna (primavara si vara), cu ingrasamant specific pentru plantele decorative prin flori, preferabil batoane fertilizante cu eliberare lenta.

Daunatori: Paduchii lanosi, Acarieni, Afide .

Fig. 1 Anthurium amnicola

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Anthurium amnicola : ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii