Horticultorul.ro

ian. 30 2024

Anthurium ‘Yellow champion’: ingrijire

Familia: ARACEAE

Demumire populara: Anthurium galben, Floarea flamingo

Denumire stiintifica: Anthurium ‘Yellow champion’

Proprietati ornamentale: Anthurium ‘Yellow champion’ este o planta erbacee perena, cu cresteri erecte, ce poate ajunge la inaltimi de 35-45 cm si latimi de 30-40 cm.

Anthurium ‘Yellow champion’ este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata la noi in tara ca planta de apartament.

Frunzele sunt largi, in forma de inima, lucioase, lung petiolate (35-40 cm), de culoare verde intens.

Inflorirea plantelor de Anthurium ‘Yellow champion’ are loc mai ales vara,  dar in conditii optime de creste, pot aparea tot timpul anului.

Florile sunt formate din spadix  (o inflorescenta mica sub forma de spic, cu 8-9 cm lungime) si spata (7-15 cm lungime), care este o frunza modificata (bractee) de culoare galbena.

Substratul pentru Anthurium galben trebuie sa fie format dintr-un amestec de turba si muschi, bine drenat, cu un pH intre 5,5-6,5.

Transplantarea se poate realiza primavara (martie), la un interval de 2 -3 ani.

Udarea plantelor de Anthurium ‘Yellow champion’ se face cu regularitate, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa nu se usuce in totalitate niciodata, dar sa nici nu existe exces de umiditate la nivelul radacinilor.  In perioada calda a anului, se poate pulveriza apa pe plante,  asigurandu-le astfel o umiditate atmosferica optima.

Temperatura optima pentru Anthurium ‘Yellow champion’ poate varia intre  21-25 ℃, dar nu trebuie sa scada sub 15ºC.

Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Anthurium ‘Yellow champion’, lumina insuficienta afecteaza procesul de inflorire. Acestea trebuie amplasate in locurile luminoase, cu lumina indirecta, ferite de actiunea directa a razelor de soare.

Inmultirea la Anthurium ‘Yellow champion’ se realizeaza prin butasi sau prin divizarea tufei.

Fertilizarea la Anthurium ‘Yellow champion’ se poate efectuta de 1-2 ori pe luna (primavara – vara), folosind un ingrasamant specific pentru plantele decorative prin flori.

Daunatori: Paduchii lanosi, Acarieni , Afide.

Fig. 1 Anthurium ‘Yellow champion’

Fig. 2 Anthurium ‘Yellow champion’

Fig. 3 Anthurium ‘Yellow champion’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Anthurium ‘Yellow champion’: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii