Horticultorul.ro

iun. 26 2020

Aubrieta cultorum „Silberrand”: Sfaturi ingrijire, inmultire

Familia: BRASSICACEAE

Denumire stiintifica: Aubrieta cultorum „Silberrand”

Proprietati ornamentale: Aubrieta cultorum „Silberrand” este o planta perena, cu inaltimi reduse (8-10 cm) si  intinderi de pana la 30-40 cm.

Aubrieta cultorum „Silberrand” este cultivata ca planta acoperitoare de sol, plantata adesea in gradini, rocarii, stancarii sau in ghivece/vase decorative.

Frunzele sunt mici, intregi, ovale de culoare verde.

Inflorirea la Aubrieta  cultorum „Silberrand” are loc primavara, in lunile aprilie-mai.

Florile au dimensiuni reduse si sunt formate din 5 petale, de culoare violet. Florile de Aubrieta cultorum „Silberrand” dureaza mai mult timp, oferind o imagime impresionanta.

Dupa trecerea tuturor , se recomanda taierea plantelor la jumatate, stimuland aparitia de cresteri noi, si asigurand o forma compacta plantelor.

Substratul – trebuie sa fie bine drenat, pentru a impiedica stagnarea apei in sol/substrat, cu un pH neutru-slab alcalin.

Udarea la Aubrieta x cultorum „Silberrand” se realizeaza folosind cantitati moderate de apa, evitand astfel excesul de umiditate de la nivelul radacinilor.

Lumina este foarte importanta pentru plantele de Aubrieta x cultorum „Silberrand”, acestea prefera spatiile luminoase, insorite (cel putin 5-6 ore de soare pe zi) sau semiumbrite. Plantele cultivate  in spatii cu lumina insuficineta nu vor avea un aspect compact.

Inmultirea la Aubrieta x cultorum „Silberrand” se poate face prin seminte sau prin departirea tufelor (la intervale de 2-3 ani).

Fertilizarea la plantele de Aubrieta x cultorum „Silberrand” se poate efectua o data pe luna, in perioada de crestere si inflorire, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.

Fig. 1 Aubrieta cultorum „Silberrand”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Aubrieta cultorum „Silberrand”: Sfaturi ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii