Horticultorul.ro

iul. 14 2019

Begonia hybrida „Dragon Wings”: ingrijire, inmultire, cultivare

Familia: Begoniaceae

Denumirea populara: Begonia

Denumirea stiintifica: Begonia hybrida „Dragon Wings”

Origine: Begonia hybrida „Dragon Wings”este o planta originara din America (California).

Proprietati ornamentale: este o planta erbacee perena cu tubercul, compacta, ramificata, cu tulpni carnoase, ce poate ajunge la inaltimi de 40-50 cm.

Begonia hybrida „Dragon Wings”este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata adesea in ghivece suspendate, jardiniere, direct in sol sau ca planta de apartament.

Se recomanda ciupirea varfurilor tulpinilor care au crescut prea lungi, pentru a determina aparitia de noi ramuri.

Frunzele sunt carnoase, luciose, de culoare verde inchis – rosiatice, cu nervuri evidentiate.

Tulpinile sunt fragile (se rup foarte usor), carnoase, de culoare verde – rosiatica. Inflorirea plantelor de Begonia hybrida „Dragon Wings”are loc de la sfarsitul primaverii pana toamna (mai-octombrie).

Florile la Begonia hybrida „Dragon Wings” cresc in partea superioara a tijelor florale, colorate in alb, roz sau rosu.

Se recomanda inlaturarea frunzelor bazale ingalbenite sau uscate si a florilor trecute (ofilite), pentru a mentine un aspect placut al plantelor si pentru a prelungi perioada de inflorire.

Semintele apar dupa trecerea (ofilirea) florilor femele, capsula cu seminte situandu-se sub petalele florilor.

Substratul pentru begonie trebuie sa fie usor, bine drenat, cu fertilitate moderata si un pH intre 5,5-6.

Udarea Begonia hybrida „Dragon Wings”se realizeaza regulat, folosind cantitati suficiente de apa, mai ales in perioada de crestere si inflorire, pentru a pastra substratul reavan. Se recomanda ca intre doua udari, solul de la suprafata sa fie uscat circa 1 cm.

Udarea plantelor insuficient poate conduce la ofilirea frunzelor, iar o seceta prelungita, chiar si al moartea plantelor.

O umiditate excesiva in sol sau pe frunze poate provoca aparitia putregaiurilor.

Lumina este foarte importanta in cresterea si inflorirea  Begoniei hybrida „Dragon Wings”. Aceasta necesita spatii luminoase, insorite sau semiumbrite, dar ferita de actiunea directa a razelor de soare de la orele pranzului, acesta poate cauza arsuri la nivelul frunzelor.

Temperatura de care are nevoie Begonia hybrida „Dragon Wings”pentru o buna crestere si inflorire trebuie sa se incadreze pe timpul verii intre 22-24°C, iar iarna 10-16 °C.

Inmultirea la Begonia hybrida „Dragon Wings”se face prin seminte, divizarea tuberculilor, sau prin butasi de frunze.

Semanarea semintelor de Begonia hybrida „Dragon Wings”se poate face in ianuarie-aprilie (cu 6-8 saptamani inainte de ultimul inghet), in spatii protejate (sere calde, solarii calde, verande, apartamente, etc.). Pentru germinare, semintele de Begonie necesita lumina, astfel nu se recomanda acoperirea acestora cu un strat de sol. Germinarea la o temperatura de 21-23°C va avea loc in 2-3 saptamani.

Inmultirea prin butasi se face pe tot parcursul anului, prin taierea butasilor de frunze, cu cateva frunze.  Acestia se pot introduce in vase cu apa, iar in momentul cand radacinile au crescut, se pot planta in spatiile de cultura.

Divizarea tuberculilor se poate face la sfarsitul iernii, cand plantele sunt inca in repaus. Se examineaza cu atentie baza plantei pentru a observa tulpinile care se pot diviza.

Inainte de venirea iernii, cand frunzele incep sa se usuca si sa cada,  se recomanda incetarea udarii. Cu substratul uscat se recurge la extragerea din pamant a bulbilor, curatarea acestora si depozitarea lor pe timpul iernii in turba uscata, in incapari racoroase si uscate.

Fertilizarea Begonia hybrida „Dragon Wings”se realizeaza de doua ori pe luna, de primavara pana toamna, folosind ingrasaminte lichide sau cu eliberare lenta, specifice plantelor decorative prin flori.

 Boli si daunatori: Afide, Tripsi, Musculita alba, Paduchi testosi, Paduchi lanosi, Putregaiuri, etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Begonia hybrida „Dragon Wings”

Fig. 2 Begonia hybrida „Dragon Wings”

Fig. 3 Begonia hybrida „Dragon Wings”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Begonia hybrida „Dragon Wings”: ingrijire, inmultire, cultivare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii