iul. 25 2019

Bidens ferulifolia „Blazing Fire”: ingrijire, inmultire

Familia: ASTERACEAE

Denumire stiintifica: Bidens ferulifolia „Blazing Fire”

Origine: este o planta originara din partea de nord-vest a Americii.

Proprietati ornamentale: Bidens ferulifolia „Blazing Fire”este o planta anuala sau perena, viguroasa, cu aspect compact, ce poate ajunge la inaltimi de 20-30 cm si o latime de 30-40 cm. Pentru a stimula ramificarea, se recomanda ciupirea lastarilor cu lungimi mai mari.

Bidens ferulifolia „Blazing Fire”este cultivata ca planta ornamentala decorativa prin flori  in jardiniere, containere, cosuri suspendate sau direct in sol.

Frunzele sunt mici, usor divizate, de culoare verde.

Inflorirea la Bidens ferulifolia „Blazing Fire” are loc de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei.

Florile sunt foarte frumoase, asemanatoare cu o stea, colorate in doua culori: la interior  – galben, iar la exterior – orange.

Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Bidens ferulifolia „Blazing Fire”, acestea prefera spatiile luminoase sau semiumbrite, unde razele soarelui sa poata ajunge cu usurinta la ele (cel putin 4 ore pe zi). Amplasarea in spatii umbrite influenteaza negativ inflorirea plantelor de Bidens ferulifolia „Blazing Fire”.

Substratul (pamantul) pentru  Bidens ferulifolia „Blazing Fire” trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu fertilitate ridicata si un pH neutru.

Udarea la Bidens ferulifolia „Blazing Fire” se realizeaza la 2-3 zile, folosind apa in cantitati suficiente, fara a determina exces de umiditate in sol, udarea regulata stimuleaza aparitia de noi flori.

Fertilizarea se poate realiza de primavara pana toamna, folosind ingrasaminte lichide, hidrosolubile pentru plante cu flori sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

Inmultirea Bidens ferulifolia „Blazing Fire” se realizeaza prin seminte (semnarea se face in spatii ferite de inghet).

Fig. 1 Bidens ferulifolia „Blazing Fire”

Fig. 2 Bidens ferulifolia „Blazing Fire”

 

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Bidens ferulifolia „Blazing Fire”: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii