Horticultorul.ro

iul. 17 2022

Coada soricelului galbena (Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’): ingrijire, inmultire

Familia: ASTERACEAE, COMPOSITAE

Demumire populara: Coada soricelului galbena

Denumire stiintifica: Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’

Proprietati ornamentale Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’este o planta erbacee perena, viguroasa, erecta, cu ramificatii in partea superioara, ce poate ajunge la inaltimi de 50-75 cm.

Tulpinile sunt erecte, rigide, drepte, ajung la 50-60 cm inaltime.

Frunzele sunt inguste, divizate, asemanatoare unor pene, culoare gri-verzui si un miros puternic.

Inflorirea plantelor de Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’ are loc intre lunile iulie-octombrie.

Florile de Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’ apar de la inceputul verii, dureaza pana toamna, sunt mici, grupate in partea superioara a tulpinilor in inflorescente de tip corimb, cu un diametru de 10-12 cm, de culoare galbena.

Se recomanda indepartarea florilor uscate, pentru a incuraja inflorirea.

Substratul (pamantul) se recomanda sa fie bine drenat, luto-nisipos, cu fertilitate moderata si cu pH-l  slab acid – neutru – slab alcalin.

Udarea se face folosind cantitati moderate de apa, astfel incat solul sa fie mentinut reavan-uscat, planta de Coada soricelului  tolerand bine si perioadele de seceta. In perioadele calduroase, udarea se poate face  de 1-2 ori pe saptamana, iar in perioadele mai racoroase, mai rar.

Lumina Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’ prefera spatiile luminoase, insorite, ele avand nevoie de soare pentru o inflorire abundenta.

Inmultirea se face primavara, prin seminte sau prin divizarea tufei (primavara devreme sau toamna). Semințele se seamănă in intervalul ianuarie-martie, in spatii protejate (sere, solarii, verande, balcoane incalzite), sau intre aprilie-iunie direct in sol, la 0,5 cm adancime. Rasadurile rezultate se vor planta in spatii deschide (gradini, parcuri) numai dupa ce riscul de inghet a trecut.

Divizarea plantei se poare realiza la intervale de 2-3 ani pentru a inmulti planta de Coada soricelului, sau pentru a o revitaliza.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda sa se faca 1-2 ori pe an, folosind ingrasaminte lichide, hidrosolubile pentru plante cu flori sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

Boli : fainarea, rugina, etc.

Daunatori: afide – paduchi de frunze.

Fig. 1 Coada soricelului galbena (Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’)

Fig. 2 Coada soricelului galbena (Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Coada soricelului galbena (Achillea millefolium ‘Hella Glashoff’): ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii