Horticultorul.ro

ian. 26 2022

Planta suculenta Crassula multicava: sfaturi ingrijire

Familia: CRASSULACEAE

Demumire populara: Crassula

Denumire stiintifica: Crassula multicava

Origine: Crassula multicava este o planta originara  din Africa de Sud.

Proprietati ornamentale: Crassula multicava este o planta perena suculenta, ramificata de la baza, cu crestere moderata, ce poate ajunge la inaltimi de 15-25 cm.

Crassula multicava este cultivata ca planta decorativa prin frunze si flori, plantata direct in sol sau in ghivece.

Tulpinile sunt groase, carnoase, cu diametrul pana la 1 cm, ramificate, de culoare verde deschis.

Frunzele sunt oval-rotunjite, opuse, cerate, suculente, de 5-6 cm lungime si 4-5 cm latime, culoare verde deschis in spatii luminoase si verde inchis in cele semiumbrite.

Florile apar in partea superioara tijelor florale, sunt mici, in forma de stea, de culoare alba.

Substratul (pamantul)  pentru Crassula multicava trebuie sa fie format dintr-un amestec special pentru  cactusi, cu pH neutru, bine drenat,  pentru a se evita excesul de apa de la nivelul radacinilor, acesta poate conduce la putrezirea radacinilor si chiar la moartea plantelor.

Udarea la Crassula multicava se face folosind cantitati moderate de apa, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor, lasand  substratul sa se usuce la suprafata intre doua udari. Udarea in perioada rece (octombrie-februarie) trebuie realizata la intervale mari de timp sau intrerupta total.

Temperatura optima de crestere pentru Crassula multicava este de 21-22°C, aceasta suporta temperaturi minime de -3°C.

Lumina pentru Crassula multicava este foarte importanta. Vara poate fi amplasata in spatii deschise, dar iarna trebuie pozitionata pe pervazul cel mai luminos. Pentru a evita aparitia arsurilor pe frunze, se recomanda ca in zilele toride, sa fie amplasata in spatii semiumbrite, unde razele de soarele ajung la plante doar la orele diminetii si dupa-amiaza.

Inmultirea se realizeaza prin butasi din tulpini  (lungi de 10-15 cm, cu cateva frunze), prin butasi de frunze, prin seminte sau prin divizarea tufei (la interval mari de timp).

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Crassula multicava se poate realiza folosind ingrasaminte pentru cactusi sau plante suculente, o data pe luna in perioada calduroasa a anului.

Fig. 1 Crassula multicava

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Planta suculenta Crassula multicava: sfaturi ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii