Horticultorul.ro

ian. 28 2022

Crassula muscosa planta suculenta: ingrijire, inmultire

Familia: CRASSULACEAE

Demumire populara: Coada soparlei, Lant de ceas

Denumire stiintifica: Crassula muscosa

Origine: Crassula muscosa este o planta originara  din Africa de Sud si Namibia.

Proprietati ornamentale: Crassula muscosa este o planta perena suculenta, cu aspect curgator, cu crestere lenta, ce poate ajunge la inaltimi de 20-30 cm.

Crassula muscosa este o planta decorativa prin frunze, cultivata in ghivece sau cosuri suspendante.

Tulpinile sunt subtiri, ramificate, acoperite aproape in intregime de  frunzele mici, de culoare verde deschis, dispunerea frunzelor pe tulpina ii da acestei forma patrata.

Florile sunt mici, de culoare galben-verzui.

Substratul (pamantul)  pentru Crassula muscosa trebuie sa fie nisipos, bine drenat,  cu un pH neutru. Se poate folosi substratul din comert pentru cactusi. Transplantarea se poate realiza vara, cand   vasul de cultura este de dimensiuni reduse, in comparatie cu planta din el. In momentul  transplantarii, substratul trebuie sa fie uscat, iar radacinile uscate trebuie indepartate.

Udarea la Crassula muscosa se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor, lasand  substratul sa se usuce la suprafata intre doua udari  (aceasta planta este rezistenta la seceta). Udarea in perioada rece (octombrie-februarie) trebuie realizata la intervale mari de timp sau intrerupta total.

Temperatura optima de crestere pentru Crassula muscosa este de 21-24°C, aceasta poate tolera temperaturi minime de pana -5°C.

Lumina pentru Crassula muscosa este foarte importanta, aceasta trebuie amplasata in spatii luminoase, dar ferite de actiunea directa a razelor de soare, pentru a evita aparitia arsurilor pe frunze.

Inmultirea plantelor de Crassula muscosa se realizeaza prin butasi din tulpini  (10-15 cm lungime).

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Crassula muscosa se poate realiza folosind ingrasaminte pentru cactusi sau plante suculente, o data pe luna in perioada calduroasa a anului.

Boli: Putregaiul cenusiu (Botrytis spp.), etc.;

Daunatori: Paduche lanos, etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Crassula muscosa

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Crassula muscosa planta suculenta: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii