mart. 24 2020

Crassula Springtime: sfaturi ingrijire, cultivare, inmultire

Familia: CRASSULACEAE

Demumire populara: Crassula de primavara

Denumire stiintifica: Crassula „Springtime”

Origine: Crassula „Springtime” este o planta originara  din Africa.

Proprietati ornamentale: Crassula de primavara este o planta perena suculenta, ramificata, cu crestere lenta, ce poate ajunge la inaltimi 20-35 cm, cu o intindere de 15-18 cm.

Crassula „Springtime”este cultivata ca planta decorativa prin frunze si flori. La noi in tara, in perioada iernii, plantele de Crassula „Springtime”se amplaseaza in spatii  ferite de inghet, iar vara se poate amplasa afara in gradini si parcuri.

Tulpinile sunt subtiri, care sub greutatea frunzelor crescute pe ele, se vor lasa si vor arata foarte bine in vase suspendate sau jardiniere.

Frunzele cresc dese, de jur imprejurul tulpinilor, cu forma triangulara, groase, suculente, de culoare gri-verzui.

Inflorirea la Crassula „Springtime” are loc primavara.

Florile  apar pozitionate in varful tijelor floarale, grupate in inflorescente de forma aproape sferica, cu diametrul de 4-5 cm si culoare  roz.

Substratul (pamantul)  pentru Crassula „Springtime” trebuie sa fie format dintr-un amestec special pentru  plante suculente sau cactusi, bine drenat si aerat, pentru a impiedica stagnarea apei la nivelul radacinilor, evitand astfel putrezirea radacinilor.

Transplantarea se poate realiza la intervale mai mari de timp (2-3 ani), cand vasul de cultura a devenit prea mic, dupa trecerea florilor. In momentul transplantarii, substratul trebuie sa fie perfect uscat, se vor elimina radacinile uscate, si se va replanta cu o deosebita atentie asupra radacinilor sanatoase.

Udarea la Crassula „Springtime” se face folosind cantitati suficiente de apa, fara a cauza exces de umiditate la nivelul radacinilor, lasand  substratul sa se usuce intre doua udari.

Udarea in perioada rece (octombrie-februarie) poate fi realizata cu cantitati reduse de apa, la intervale mai mari de timp sau intrerupta total.

Temperatura optima de crestere pentru Crassula „Springtime” este de 21-23°C, aceasta suporta temperaturi minime de pana la -2 …-3°C pe timpul iernii. Temperaturile maxime pentru aceasta specie se incadreaza intre 29-32°C.

Lumina pentru Crassula de primavara este foarte importanta. Vara poate fi amplasata in spatii deschise, luminoase (unde razele soarelui ajung la plante la orele diminetii si dupa-amiaza), dar iarna trebuie pozitionata pe pervazul cel mai luminos.

Inmultirea se realizeaza prin butasi din tulpini sau prin butasi de frunze.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Crassula de primavara se poate realiza folosind ingrasaminte pentru cactusi sau plante suculente, o data pe luna in perioada calduroasa a anului.

Boli: Putregaiul cenusiu (Botrytis spp., etc.);

Daunatori: Paduche lanos, etc.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Crassula de primavara (Crassula „Springtime”)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Crassula Springtime: sfaturi ingrijire, cultivare, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii