Horticultorul.ro

dec. 13 2016

Cum ajutam Craciunita sa infloreasca din nou

cum-ajutam-craciunita-sa-infloreasca_150Intrucat Craciunita-Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) este o planta-floare perena exista cativa pasi pe care ar trebui sa ii urmam pentru a o ajuta sa ”infloreasca” din nou.

Cel mai important factor care poate ajuta Craciunita sa infloreasca este lipsa luminii. Aceasta necesita intre 12-13 ore pe zi de intuneric, timp de 6-7 saptamani. Astfel, de la orele dupa-amiezii si pana dimineata Craciunita se poate amplasa in locuri lipsite de lumina sau se poate acoperi.

In aceasta perioada, Craciunita-Poinsettia necesita o temperatura intre 19-20°C si o umiditate moderata a solului (uscat-reavan).

Urmand acesti pasi timp de 6-7 saptamani, frunzele Craciunitei se vor schimba in culoarea rosie, proces care va dura cateva saptamani.

Se recomanda inceperea procesului de stimularea a infloririi cu 2 luni inainte de venirea Craciunului, urmand ca in perioada sarbatorilor de iarna sa ne bucuram de frumusetea ei.

Dupa trecerea perioadei in care bracteele (frunzele) se coloreaza in rosu, planta poate fi pastrata si ingrijita pana in toamna anului urmator, cand se poate repeta din nou acest procedeu.

De-a lungul anului, Craciunita necesita taierea a 4-5 cm din planta pentru a incuraja cresteri noi si a corecta forma platei si fertilizare de 1-2 ori pe luna.

Pentru a ajuta la inflorirea si schimbarea culorii frunzelor, se recomanda folosirea fertilizantilor in ca caror compozitie exista Molibden (Mo).

cum-ajutam-craciunita-sa-infloreasca_1

Fig. 1 Cum ajutam Craciunita sa infloreasca din nou

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Cum ajutam Craciunita sa infloreasca din nou

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii