Horticultorul.ro

apr. 21 2018

Dentita (Bidens ferulifolia ‘Yellow Charm’): ingrijire

Familia: ARECACEAE

Demumire populara: Dentita, Doi Dinti

Denumire stiintifica: Bidens ferulifolia ‘Yellow Charm’

Origine: este o planta originara din partea sudica a SUA si Mexic.

Proprietati ornamentale: Dentita este o planta anuala, cu crestere rapida, de dimensiuni reduse, ajungand la maturitate la circa 30-60 cm inaltime si 25-30 cm latime. Pentru un aspect compact al plantelor, se recomanda ajustarea lastarilor cu lungimi prea mari, pentru a favoriza ramificarea ulterioara.

Bidens ferulifolia ‘Yellow Charm’ este o planta decorativa prin flori, cultivata adesea ca planta curgatoare, in aer liber: gradini, containere, jardiniere sau vase suspendate.

Frunzele sunt mici, putin divizate, de culoare verde.

Inflorirea la Dentita are loc de la sfarsitul primaverii pana toamna (mai-octombrie), florile au culoarea galbena si sunt foarte atragatoare.

Substratul (pamantul) pentru Dentita trebuie sa fie bine drenat si bogat in substante minerale.

Udarea la Bidens ferulifolia ‘Yellow Charm’ se face la intervale de 2-3 zile, folosind cantitati suficiente de apa, chiar daca acesata este toleranta la seceta, se recomanda sa nu fie lasata neudata pentru o perioada lunga de timp. Vara se recomanda verificarea zilnica a substratului pentru a-i asigura o umiditate moderata.

Lumina este un factor foarte important pentru cresterea si inflorirea Dentitiei. Aceasta necesita amplasari in spatii luminoase, in care soarele poate ajunge cu usurinta la planta.

Inmultirea la Dentitia se realizeaza prin: seminte (semanate iarna in spatii acoperite), prin lastari sau prin divizarea radacinilor.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Bidens ferulifolia ‘Yellow Charm’ se realizeaza  de 2-3 ori pe luna, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.

Fig. 1 Dentita (Bidens ferulifolia „Yellow Charm”)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dentita (Bidens ferulifolia ‘Yellow Charm’): ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii