mart. 09 2022

Dieffenbachia oerstedii-ghid complet de ingrijire, inmultire

Familia: ARACEAE

Denumire stiintifica: Dieffenbachia oerstedii

Origine: Dieffenbachia oerstedii este o planta originara din America Centrala.

Proprietati ornamentale: Dieffenbachia oerstedii este o planta erbacee perena, cu tulpina erecta, ce poate ajunge la inaltimi de 30-75 cm.

Dieffenbachia oerstedii este cultivata adesea ca planta de apartament, decorativa prin frunze.

Frunzele sunt ovate sau ovat-lanceolate, cu lungimi de pana la 15-20 cm, de culoare verde, cu nervura principala, de culoare crem.

Substratul pentru Dieffenbachia oerstedii trebuie fie bine drenat,  format dintr-un amestec de pamant de frunze, turba si nisip, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Transplantarea se poate realiza la inertvale de 1-2 ani, cand radacinile plantelor au ocupat intreg vasul de cultura, moment in care acesta se va inlocui cu unul de dimensiuni mai mari, folosind un substrat proaspat.

Udarea se realizeaza regulat pe perioada verii, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat solul sa fie mentinut reavan, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor. Se recomanda ca intre doua udari, substratul sa fie lasat sa se usuce la suprafata 1-2 cm. Udarea iarna se va realiza mai rar, folosind cantitati mai reduse de apa.

Lumina ideala pentru plantele de Dieffenbachia oerstedii este cea indirecta, acestea pot fi amplasate in spatii luminoase sau semi-umbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare. Se recomanda rotirea ghiveciului cu Dieffenbachia oerstedii regulat, astfe incat planta sa primeasca lumina suficienta pe toate partile.

Temperatura optima pentru plantele de Dieffenbachia oerstedii poate varia intre  18-23°C, aceasta nu trebuie sa scada sub 10°C. Umiditatea atmosferica este foarte importanta pentru plantele de Dieffenbachia oerstedii, pentru a evita uscarea frunzelor.

Fertilizarea se poate realiza in perioada de crestre, la interval de 1-2 luni, folosind ingrasaminte specifice pentru plantele decorative prin frunze.

Inmultirea  la Dieffenbachia oerstedii se poate realiza prin butasi.

Fig. 1 Dieffenbachia oerstedii

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dieffenbachia oerstedii-ghid complet de ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii