mart. 31 2020

Dieffenbachia seguine’Tropic Snow’:ghid ingrijire, inmultire

Familia: ARACEAE

Denumire stiintifica: Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’

Origine: Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’ este originara din Mexic, Brazilia si Argetina.

Proprietati ornamentale – Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’ este o planta perena, cu aspect de tufa, ce poate ajunge la inaltimi de 90-130cm cm si un diametru de 30-50 cm.floare peren

Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’ este cultivata adesea in apartamente, ca planta decorativa prin frunze.

Frunzele sunt mari, ovate, cu lungimi de pana la 30 cm, cu dungi sau pete de culoare verde – pe nervura principala si pe margine, iar centrul de culoare crem.

Substratul pentru Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’ trebuie fie bine drenat,  format dintr-un amestec de pamant de frunze, turba si nisip, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Transplantarea se poate realiza cand radacinile plantelor au ocupat intreg vasul de cultura, moment in care acesta se va inlocui cu unul de dimensiuni mai mari folosind un substrat proaspat.

Udarea se realizeaza regulat pe perioada verii, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat solul sa fie mentinut reavan, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor. Se recomanda ca intre doua udari, substratul sa fie lasat sa se usuce la suprafata 1-2 cm. Udarea iarna se va realiza mai rar, folosind cantitati mai reduse de apa.

Lumina ideala pentru plantele de Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’ este cea indirecta, acestea pot fi amplasate in spatii luminoase sau semi-umbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare.

Temperatura optima pentru perioada verii se poate incadra intre  20-22°C, iar pentru iarna nu trebuie sa scada sub 13°C.

Fertilizarea se poate realiza in perioada de crestre, folosind ingrasaminte specifice pentru plantele decorative prin frunze.

Inmultirea  la Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’  se poate realiza prin butasi, marcotaj aerian sau prin despartirea tufei.

Fig. 1 Dieffenbachia seguine ‘Tropic Snow’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dieffenbachia seguine’Tropic Snow’:ghid ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii