Horticultorul.ro

aug. 07 2019

Dracaena fragrans Cintho: ingrijire, inmultire, cultivare

Familia: ASPARAGACEAE

Demumire populara: Dracena de porumb, Planta de porumb, Dracaena Cintho

Denumire stiintifica: Dracaena fragrans Cintho

Origine: Dracaena fragrans Cintho este originara din Africa tropicala.

Proprietati ornamentale: Dracaena fragrans Cintho este o planta perena cu crestere lenta, ce poate ajunge la inaltimi de 80-100 cm (cand este crescuta in apartamente).

Dracaena fragrans Cintho estefoarte decorativa, aceasta fiind adesea cultivata  in apartamente, ca planta decorativa prin frunze.

Frunzele sunt lanceolate, sub forma de sabie, lucioase, de culoare verde inchis pe margine si o dunga galben-verzui in partea centrala. Frunzele bazale de-a lungul timpul cad, ramanand doar tulpinile goale, iar dupa mai multi ani, pot sa se formeze si lastari laterali la baza plantelor, atunci planta devine si mai incantatoare.

Temperatura optima pentru Dracaena fragrans Cintho trebuie sa varieze intre 18-24°C, aceasta suporta si temperaturi de 10-12°C, doar perioade scurte de timp.

Udarea la Dracaena fragrans Cintho se realizeaza de 2-3 ori pe luna, atunci cand substratul de la suprafata este uscat, folosind cantitati moderate de apa, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Lipsa apei in substrat, conduce la uscarea frunzelor bazale.

Umiditatea optima pentru plantele de Dracaena fragrans Cintho este de 40-45%. In zilele calduroase, se recomanda pulverizarea cu apa pe frunzele plantei. Umiditatea scazuta determina uscarea varfurilor frunzelor.

Lumina este foarte importanta in cresterea plantelor de Dracaena fragrans Cintho,  acestea prefera spatiile luminoase (ferite de actiunea directa a razelor de soare), dar pot tolera si spatii semiumbrite.

Lipsa luminii provoaca ingalbenirea funzelor.

Substratul pentru Dracaena fragrans Cintho trebuie sa fie bine drenat, afanat si permeabil, format dintr-un amestec de turba si nisip, cu un pH  intre 6.0-6.5.

Transplantarea se poate realiza primavara, la interval de 2-3 ani, folosind vase de dimensiuni mai mari si un substrat proaspat.

Inmultirea la Dracaena fragrans Cintho se realizeaza prin butasi lungi de 10-15 cm, acestia se introduc pentru inradacinare in vase cu nisip, pentru circa 25-30 zile. Dupa inradacinare se pot planta in vasele de cultura.

Fertilizarea este recomandata sa se efectueze o data pe luna, in perioada de cresterea, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze, care au un procent mai mare de N (azot). Fertilizarea se va stopa pe perioada iernii.

Daunatori:  Afide (paduchi de plante) si Acarieni (paianjeni microscopici).

Fig. 1 Dracaena fragrans Cintho

Fig. 2 Dracaena fragrans Cintho

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Dracaena fragrans Cintho: ingrijire, inmultire, cultivare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.