Horticultorul.ro

apr. 03 2020

Echeveria agavoides: ingrijire, imnultire

Familia: CRASSULACEAE

Denumire populara: Ceara modelatoare, Agava de ceara

Denumire stiintifica: Echeveria agavoides

Origine: Echeveria agavoides este originara din Mexic si partea nordica a Americii de Sud.

Proprietati ornamentale – Echeveria agavoides este o planta suculenta perena, cu forma de rozeta, ce poate ajunge la un diametru de 8-12 cm si inaltimi de 12-15 cm (doar funze) si 40-50 (cu flori).

Echeveria agavoides este cultivata adesea in apartamente, ca planta decorativa prin frunze.

Frunzele sunt ovate, acuminate, suculente, cu grosimi de pana la 5-6 mm, forma triunghiulara, de culoare verde deschis  cu varful si marginile superioare rosiatice.

Florile apar primavara sau la inceputul verii, in varful tijelor florale inalte (pana la 40 cm), in forma de clopot si petale de culoare rosiatica sau galbui-portocalie.

Substratul pentru Echeveria agavoides trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec specific pentru plante suculente si cactusi, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Transplatarea se poate realiza primavara, in momentul in care plantele au crescut prea mari in comparatie cu vasul de cultura.

Udarea se realizeaza doar pe perioada verii, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat sa nu se creeze un exces de umiditate la nivelul radacinilor. Se recomanda ca intre doua udari, substratul sa fie lasat sa se usuce in intregime. Udarea pe perioada iernii se va intrerupe total.

Lumina este foarte importanta pentru plantele de Echeveria agavoides, acestea prefera spatii luminoase, insorite sau semi-umbrite. Pe timpul verii, plantele de Echeveria agavoides se amplaseaza in spatii ferite de actiunea directa a razelor de soare ,de la orele pranzului. Odata cu venirea iernii, ghivecele cu  Echeveria agavoides  trebuie amplasate in spatiile cele mai luminoase ale incaperii.

Temperatura minima pe timpul iernii poate scadea pana la 5°C, minima absoluta pentru plantele de Echeveria agavoides poate ajunge pana la -3°C.

Inmultirea  la Echeveria agavoides se poate realiza prin separarea „puilor” aparuti la baza plantelor sau prin butasi de frunze.

Fig. 1 Echeveria agavoides

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Echeveria agavoides: ingrijire, imnultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.