Horticultorul.ro

apr. 03 2020

Echeveria mira: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: CRASSULACEAE

Denumire populara: Ceara modelatoare, Agava de ceara

Denumire stiintifica: Echeveria mira

Origine: Echeveria mira este originara din Mexic.

Proprietati ornamentale – Echeveria mira este o planta suculenta perena, in forma de rozeta, ce poate avea un diametru de 10-15 cm si inaltimi de 10-12 cm doar rozeta de funze si 40-50 cm rozeta si tija floarala.

Echeveria mira este cultivata ca planta de apartament, decorativa prin frunze.

Frunzele sunt ovate, acuminate, suculente, forma triunghiulara, de culoare verde deschis  cu varful si marginile superioare colorate in roz.

Florile apar primavara sau la inceputul verii, in partea superioara a tijelor florale inalte (pana la 45 cm), au forma de clopot si petale de culoare rosiatica sau galbui-portocalie.

Substratul pentru Echeveria mira trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec specific pentru plante suculente si cactusi, cu un pH neutru.

Transplatarea se poate realiza primavara, in momentul in care plantele au crescut prea mari in comparatie cu vasul de cultura, moment in care se va inlocui ghiveciul cu unul ce are diamentru mai mare si un substrat proaspat.

Udarea se realizeaza doar pe perioada verii, folosind cantitati moderate de apa, astfel incat sa nu se creeze exces de umiditate la nivelul radacinilor. Se recomanda ca intre doua udari, substratul sa fie lasat sa se usuce in intregime. Pe perioada iernii, plantele de Echeveria mira nu necesita udare.

Lumina este foarte importanta pentru plantele de Echeveria mira, acestea prefera spatii luminoase, insorite sau semi-umbrite. Lumina este un factor foarte important pentru aceste plante, coloritul frumos al frunzelor nu poate fi atins,  decat in conditii optime.

Pe timpul verii, plantele de Echeveria mira, se amplaseaza in spatii ferite de actiunea directa a razelor de soare, la orele pranzului. Odata cu venirea iernii, vom amplasa ghivecele cu  Echeveria mira in spatiile cele mai luminoase ale incaperii.

Temperatura minima absoluta pentru Echeveria mira poate scadea pana la -3°C, iar pe timpul iernii, aceasta trebuie amplasata in spatii in care temperatura sa varieze intre 5-7°C.

Inmultirea  la Echeveria mira se poate realiza prin separarea „puilor” aparuti la baza plantelor sau prin butasi de frunze.

Fig. 1 Echeveria mira

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Echeveria mira: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii