Horticultorul.ro

apr. 19 2020

Echinacea purpurea: ingrijire, inmultire, udare

Familia: ASTERACEAE

Demumire populara: Echinacea purpurie

Denumire stiintifica: Echinacea purpurea

Origine: Echinacea purpurea este o planta originara din America de Nord.

Proprietati ornamentale: Echinacea purpurea este o planta perena, erbacee, asemanatoase unei tufe, cu inaltimi ce pot ajunge pana la 90-140 cm si latimi de 40-50 cm.

Echinacea purpurea este cultivata adesea in containere mari sau plantata direct in sol, in gradini (borduri, rocarii, ronduri).

Florile de Echinacea purpurea sunt intrebuintate ca flori taiate in arta buchetelor.

Pentru a stimula ramificarea, se recomanda ciupirea plantelor tinere, acest procedeu incurajeaza ramificarea si aparitia bobocilor florali.

Frunzele sunt ovate sau lanceolate, cu petiol lung, aspre, acoperite cu peri fini, de culoare verde inchis.

Inflorirea la Echinacea purpurea are loc de vara pana toamna.

Florile la Echinacea purpurea apar din anul doi de cultura, in varful tulpinilor florale, in inflorescente de tip capitul (asemanatoare margaretelor), au dimensiuni mari (10-12 cm diametru), cu un rand de petale de culoare roz-violet deschis.

Se recomanda indepartarea florilor ofilite sau uscate, pentru a stimula inflorirea.

Solul pentru Echinacea purpurea trebuie sa fie bine drenat, cu fertilitate moderata, mentinut reavan si cu un pH neutru – slab alcalin.

Lumina este foarte importanta pentru plantele de Echinacea purpurea, acestea pentru o crestere optima si o inflorite abundenta, au nevoie de spatii luminoase, insorite sau semiumbrite.

Udarea se realizeaza la intervale regulate de timp, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat solul/substratul sa fie mentinut reavan, fara a crea exces de umididate la nivelul radacinilor.

Inmultirea plantelor de Echinacea purpurea se poate realiza prin: seminte (semanate primavara in spatii cu temperaturi de 13°C), divizarea tufei (primavara sau toamna) sau butasi de radacina (toamna tarziu).

Fertilizarea la Echinacea purpurea se poate realiza de 1-2 ori pe luna, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specifice plantelor cu flori.

Fig. 1 Echinacea purpurea

Fig. 2 Echinacea purpurea

Fig. 3 Echinacea purpurea

Fig. 4 Echinacea purpurea

Fig. 5 Echinacea purpurea

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Echinacea purpurea: ingrijire, inmultire, udare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii