Horticultorul.ro

apr. 05 2020

Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’: ingrijire, inmultire, intretinere

Familia: ARACEAE

Denumire populara: Iedera diavolului variegata

Denumire stiintifica: Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’, Epipremnum pinnatum Manjula’

Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’ este cultivata la noi in tara ca planta de apartament, datorita frumusetii frunzelor ei. Plantele de Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’pot fi cultivate in vase ornamentale sau in cosuri atarnatoare (planta agatatoare).

Proprietati ornamentale: Epipremnum pinnatum Manjula’ este o planta cataratoare, care cultivata in apartamente poate ajunge la 1-2m inaltime.

Frunzele sunt largi, in forma de inima, ovate, lucioase, cu marginile ondulate, cu pete mari de culoare verde, crem sau alb, fiecare frunza avand un aspect unic.

Intrucat la  Epipremnum pinnatum Manjula’ ramificarea se produce destul de greu, se recomanda plantarea mai multor plante intr-un singur ghiveci.

Substratul ideal pentru Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’ trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba, pamant de gradina si nisip, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Transplantarea se poate realiza annual, primavara, atunci cand se observa ca radacinile plantei au ocupat aproape in intregime ghiveciul.

Udarea la Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’ se face cu cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut in perioada calda din an reavan-uscat. Se recomanda ca intre doua udari sa se astepte uscarea pamantului de la suprafata. In perioada calda a anului se poate pulveriza cu apa pe frunze.

Iarna, udarea se va realiza folosind cantitati reduse de apa, adaptata la temperatura ambientala. Udare excesiva in perioada rece a anului, poate duce la ingalbenirea, caderea frunzelor, putrezirea radacinilor si chiar moartea plantei.

Temperatura minima pe timpul iernii pentru Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’ poate sa varieze intre 10-15℃, iar vara intre 18-26℃. Temperaturile sub 10℃ pot influenta mult aceasta planta.

Lumina este foarte importanta pentru coloritul frumos al frunzelor. Aceasta planta prefera spatiile luminoase, cu lumina indirecta, ele trebuie ferite de actiunea directa a razelor de soare, mai ales la orele pranzului (pe timpul verii).

Inmultirea la Epipremnum pinnatum Manjula’ se face prin butasi prelevati din tulpinile plantei sau prin marcotaj (primavara sau vara).

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) sepoate realiza de 1-2 ori pe luna (primavara si vara), folosind un ingrasamant specific pentru plantele decorative prin frunze.

Daunatori:

Paduchii lanosi.

“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor  de pe eticheta”

Fig. 1 Iedera diavolului variegata (Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Epipremnum pinnatum ‘Happy Leaf’: ingrijire, inmultire, intretinere

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.