Horticultorul.ro

dec. 06 2017

Fantana de iarba rosie (Pennisetum setaceum “Fireworks”)

Familia: POACEAE

Demumire populara: Fantana de iarba purpurie, Fantana de iarba rosie

Denumire stiintifica: Pennisetum setaceum “Fireworks”

Origine: Pennisetum setaceum “Fireworks”este o planta originara din Africa si Sud Estul Asiei.

Proprietati ornamentale – este o planta perena (in zonele mai calduroase) si anuala (in zonele reci). Aceasta are cresteri rapide,  forma de tufa si poate ajunge la inaltimi de 90-120 cm si latimi de 80-90 cm.

Pennisetum setaceum “Fireworks”este cultivata ca planta decorativa, datorita culorilor frunzelor si florilor sale, in spatii verzi, gradini, containere, borduri sau ca floare taiata.

La noi in tara se poate cultiva in ghivece amplasate in gradini, balcoane sau spatii veri, pe perioada verii, urmand ca iarna sa fie intoduse in spatii ferite de inghet (terase, sere).

Odata cu venirea iernii, se recomanda taierea a circa 10-15 cm din planta, amplasarea ghivecelor in spatii ferite de inghet si udarea cu catitati reduse de apa, doar pentru a mentine activa cresterea plantelor.

Frunzele sunt lineare, variegate, cu dungi longitudinale de culoare rosie, roz, alb sau verde.

Florile apar in partea superioara a tijelor florale, pufoase, de culoare roz-rosietica-maronie  si raman pe planta pana la venirea inghetului.

Inflorirea la Pennisetum setaceum “Fireworks” are loc din luna Iulie pana in Octombrie.

Substratul pentru Pennisetum setaceum “Fireworks”trebuie sa fie usor, bine drenat, cu fertilitate medie si un pH neutru.

Udarea se realizeaza regulat, cu cantitati moderate de apa, astfel incat solul sa se mentina reavan pe toata perioada de vegetatie.

Lumina este un factor important pentru o buna dezvoltare si inflorire a plantelor de Pennisetum setaceum “Fireworks”. Acestea prefera spatiile insorite, dar tolereaza si cele zonele  semiumbrite. Amplasarea in spatii umbrite, poate influenta aparitia florilor.

Inmultirea se realizeaza primavara, cand noile cresteri au atins 20-30 cm inaltime. Dezvoltarea radacinilor plantelor de Pennisetum setaceum “Fireworks”are loc cand solul este incalzit, plantarea prea devreme, conduce la imbolnavirea radacinilor si implicit a plantelor.

Taierea plantelor de Pennisetum setaceum “Fireworks”. este recomandata la finalul iernii, indepartand circa 10-15 cm din frunzele si tijele florale.

Fig. 1 Fantana de iarba rosie (Pennisetum setaceum “Fireworks”)

Fig. 2 Fantana de iarba rosie (Pennisetum setaceum “Fireworks”)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Fantana de iarba rosie (Pennisetum setaceum “Fireworks”)

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii