ian. 09 2016

Flori de primavara in ghiveci- sfauri ingrijire, intretinere

Flori de primavara in ghiveci_150Florile cu bulbi in ghivece sau alte recipiente sunt cultivate de foarte multi ani.  Cresterea bulbilor in containere (ghivece) este o solutie fantastica pentru cei care au spatii mici, sau pentru cei care isi doresc o decorare interesanta a interioarelor. Cultivarea in ghivece a plantelor cu bulbi ofera avantajul de a le avea amplasate in camere, mai aproape de noi, bucurandu-ne astfel de frumusetea si parfumul lor.

Cultivarea florilor de primavara cu bulbi in ghiveci, se poate face cultivand o singura specie de plante sau un mix de plante (narcise, lalele si ghiocei).

Daca se doreste lasarea bulbilor afara pentru perioada de iarna, se vor planta in ghivecele de dimensiuni mari (55-60 cm diametru) sau jardiniere, acoperiti cu suficient substrat, pentru a impiedica inghetarea acestora.

Ghivecele cu bulbi se vor amplasa in incaperi incalzite doar in momentul cand se doreste intrarea lor in vegetatie.

Brandusele – fac parte din familia Colchicaceae si sunt plante originare din zona mediteraneeana a Europei, Vestul Asiei si Sudul Africii. Brandusele sunt plante perene geofite, care se inmultesc prin bulbi. Ele se pot cultiva direct in sol sau in ghivece. Frunzele apar din pamant sau de pe micile tulpini, iar cand imbatransec se ofilesc si cad pe sol. Acestea nu trebuiesc indepartate, ele ajuta la formarea viitorului bulb. Florile apar la inceputul primaverii, au aspect de cupa si colorate in roz, alb, mov, violet sau galbene.

Pentru mai multe detalii cititi articolul ….  BRANDUSE

Zambilele – fac parte din familia Asparagaceae si sunt plante originare din zona Orientului Mijlociu. Zambilele sunt plante perene cu bulbi ce pot ajunge la inaltimi de 20-35 cm.

Frunzele de zambile sunt inguste, lucioase, verzi si pot avea 25-30 cm lungime. Florile sunt cu aspect de clopot, stelute, cresc grupate, emana un parfum puternic si pot avea culoare: alba, roz, violet, galbe sau portocaliu.

Pentru mai multe detalii cititi articolul…. ZAMBILA

Lalelele – fac parte din familia Liliaceae si sunt plante originare din Turcia si Iran. Lalelele sunt plante perene cu bulbi ce pot avea inaltimi diferite in functie de soi. Frunzele sunt lungi, lucioase, de culoare verde. Florile  pot fi simple sau batute, frumos colorate, intr-o singura culoare sau bicolore. Inflorirea lalelelor are loc primavara incepand de la sfarsitul lunii martie pana in luna mai.

Pentru mai multe detalii cititi articolul ….  LALEAUA

Narcisele – fac parte din familia Amaryllidaceae si sunt plante originare din Europa. Narcisele sunt perene cu bulbi ce pot ajunge la inaltimi de 15-70 cm. Frunzele sunt lungi, inguste, de culoare verde – verde-albastrui. Florile au forma de cupa, cu petale de culoare galben, crem sau portocaliu.

Pentru mai multe detalii cititi articolul ….  NARCISELE

Lalele-Flori de primavara in ghiveci

Fig. 1 Lalele (Tulipa gesneriana), flori de primavara in ghiveci

Zambile-Flori de primavara in ghiveci-520

Fig. 2 Zambile (Hyacinthus orientalis), flori de primavara in ghiveci

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Flori de primavara in ghiveci- sfauri ingrijire, intretinere

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii