Horticultorul.ro

apr. 16 2020

Gentiana makinoi „Luis Easy Blue”: ingrijire, udare, fertilizare

Familia: GENTIANACEAE

Demumire populara: Gentiana japoneza

Denumire stiintifica: Gentiana makinoi “Luis Easy Blue”

Proprietati ornamentale:  Gentiana makinoi “Luis Easy Blue” este o planta perena compacta, cu aspect de tufa si crestere lenta, ce ajunge la inaltimi de 20-30 cm si o intindere de pana la 40 cm.

Este cultivata adesea ca planta decorativa prin flori, in ghiveci sau direct in sol, in gradini, parcuri, rocarii, stancarii, borduri.

Frunzele sunt subtiri, lanceolate, de 4-6 cm lungime, cu varful subtire, colorate in verde inchis.

Inflorirea la Gentiana makinoi “Luis Easy Blue” are loc de vara.

Florile sunt asemanatoare unor trompete (clopotel), cu lungimea de 2-3 cm, formate din cinci petale de culoare albastru intens, se deschid doar in prezenta soarelui si dureaza mai multe saptamani.

Substratul (pamantul) pentru Gentiana japoneza trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba, pamant de gradina si nisip, cu fertilitate ridicata si un pH slab acid-neutru.

Udarea la Gentiana makinoi “Luis Easy Blue” se realizeaza regulat, cu cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, fara a lasa ca acesta sa se usuce in totalitate intre doua udari.

Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Gentiana makinoi “Luis Easy Blue”. Acestea prefera locurile luminoase sau semiumbrite, unde soarele poate ajunge cu usurinta la plante, cel putin 4-6 ore pe zi. Lumina insuficienta cauzeaza intazierea infloririi.

Inmultirea la Gentiana makinoi “Luis Easy Blue” se poate realiza prin seminte, butasi sau separarea tufei.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Gentiana makinoi “Luis Easy Blue” se poate realiza cu ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.

Fig. 1 Gentiana makinoi “Luis Easy Blue”

Fig. 2 Gentiana makinoi “Luis Easy Blue”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Gentiana makinoi „Luis Easy Blue”: ingrijire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii