Horticultorul.ro

sept. 23 2017

Heuchera “Lime Marmalade”

Familia: Saxifragaceae

Denumire stiintifica: Heuchera “Lime Marmalade”

Origine: Heuchera “Lime Marmalade” este o floare decorativa prin frunze originara din America de Nord.

Proprietati ornamentale: Heuchera “Lime Marmalade” este o planta perena, cu aspect compact, ce ajunge la inaltimi de 10-50 cm.

Heuchera “Lime Marmalade” este cultivata ca planta decorativa prin frunze, in apartamente si gradini, ea reusind sa dea un plus de culoare chiar si zonelor umbrite.

In functie de regiune unde este cultivata, Heuchera “Lime Marmalade” poate fi amplasata in spatii insorite (in zonele mai reci), semiumbrite sau umbrite (in zonele unde soarele este mai putermic).

Se recomanda inlaturarea tijelor florale ofilite si a frunzelor uscate pentru a stimula cresterea, inflorirea si pentru a asigura un aspect placut plantelor.

Inflorirea la Heuchera “Lime Marmalade” are loc in lunile iunie si iulie.

Frunzele sunt in forma de inima, lobate, cu petiol lung, marginile usor incretite, de culoare verde-lime, cu nervuri proeminente de culoare verde inchis.

Florile sunt de forma tubulara (clopotei), apar pe tulpinile subtiri, de culoare verde, ce pot ajunge la inaltimea de 45 cm, colorate in alb sau roz.

Solul/substratul  pentru Heuchera “Lime Marmalade” trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, reavan, cu un pH neutru. Se recomanda mulcirea solului in perioadele calde ale anului, pentru a mentine o umiditate constanta pentru cat mai mult timp.

Lumina este un factor important pentru o crestere optima a plantelor de Heuchera “Lime Marmalade”. Aceasta poate fi amplasata in spatii luminoase, insorite, sau semiumbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare de la orele pranzului.

Udarea trebuie realizata folosind cantitati moderate de apa, astfel incat solul/substratul sa fie mentinut reavan.

Inmultirea plantelor de Heuchera se realizeaza primavara, prin semanarea semintelor in containere si toamna, prin diviziunea tufei (la fiecare 3-4 ani). La inmultirea prin divizarea tufelor, se recomanda ingroparea plantelor noi la aceeasi inaltime la care au crescut.

Fertilizarea la Heuchera  poate realiza o data pe luna, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte pentru plante decorative prin frunze.

Boli: Fainare, Putregaiuri, Bacterioze

Daunatori:  Nematozi foliari, Gargarite.

Fig. 1 Heuchera “Lime Marmalade”

Fig. 2 Heuchera “Lime Marmalade”

Fig. 3 Heuchera “Lime Marmalade”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Heuchera “Lime Marmalade”

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii